КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

УНІВЕРСИТЕТ ШЕФФІЛД ХАЛЛАМ СТАВ ПОБРАТИМОМ КИЇВСЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО УНІВЕРСИТЕТУ ТЕХНОЛОГІЙ ТА ДИЗАЙНУ

 

 

УНІВЕРСИТЕТ ШЕФФІЛД ХАЛЛАМ СТАВ ПОБРАТИМОМ КИЇВСЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО УНІВЕРСИТЕТУ ТЕХНОЛОГІЙ ТА ДИЗАЙНУ

ТА ПРОПОНУЄ ПІДТРИМКУ СТУДЕНТАМ ТА НАУКОВЦЯМ

 

Нещодавно відбулася знакова подія між академічними установами України та Великої Британії. Віцеканслер Університету Шеффілд Халлам (УШХ) професор сер Кріс ХАЗБЕНДС та ректор Київського національного університету технологій та дизайну (KНУТД) професор Іван ГРИЩЕНКО в онлай режимі підписали Меморандум про взаєморозуміння.

Університет Шеффілд Халлам є одним із 30 університетів у Великій Британії, які були поєднані з нашим закладом у рамках ініціативи «Twinning», координованої Cormack Consultancy Group за підтримки університетів Великої Британії. Ініціативи, які розглядають 30 університетів, що приєдналися до цієї схеми співробітництва, передбачають надання доступу до ІТ-інфраструктури та розміщення, надання доступу до бібліотек та онлайн-академічних ресурсів, а також надання українським студентам, які володіють англійською мовою, можливості проходити онлайн-модулі британських університетів. Також триває робота щодо захисту українських ресурсів, у тому числі колекцій рідкісних книжок, а також вивчається можливість проведення літніх шкіл у кампусах Великої Британії.

Між університетами відбулася перша зустріч, щоб визначити нагальні потреби та допомогти їх вирішити. У середньостроковій та довгостроковій перспективі планується налагодити співробітництво в освітньому процесі та дослідженнях, зокрема в академічній мобільності здобувачів вищої освіти та співробітників.

 

Під час презентаційної промови Директор Інституту інтернаціоналізації вищої освіти і науки КНУТД   зазначив: «У ці важкі часи безпрецедентної агресії російської навали питання міжнародної підтримки українських закладів вищої освіти академічною спільнотою усього світу актуальне та необхідне як ніколи. Університети Великої Британії найактивніші в цій місії, демонструючи приклад конструктивної практичної допомоги. Університет Шеффілд Халлам, на нашу думку, у цьому сенсі є зразком і викликає захоплення. Тому висловлюємо щиру подяку від усіх співробітників та студентів КНУТД за їх неоціненну мотивацію працювати з ще більшим натхненням».

Професор Кріс ВІГГІНТОН, віцеканцлер УШХ із глобальної взаємодії та академічного партнерства, сказав: «Наш обов’язок — запропонувати дієву підтримку та солідарність університетам України у відповідь на російське вторгнення. Ми раді бути побратимом з Київським національним університетом технологій та дизайну (КНУТД), оскільки маємо спільну місію щодо прикладного навчання та досліджень. Ми працюємо над наданням нагальної підтримки студентам та науковим співробітникам КНУТД».

Чарльз КОРМАК, засновник і голова Cormack Consultancy Group, наголосив: «Цей проєкт покликаний підтримати українські університети, щоб вони продовжували функціонувати у цей непростий час. Підтримуючи їх у їхній місії, ми також мінімізуємо ризик відтоку освічених людей, коли вчені та студенти зникають із системи вищої освіти інших країн. Це також дає змогу університетам Великої Британії зосередити свою підтримку на конкретному партнері, дає можливість їм побачити, що вони справді змінюють життя науковців і студентів та допомагають підтримувати свого партнера».

Професор Дам ДЖАНЕТ БІР, віцеканцлер Ліверпульського університету та голова Міжнародної політичної мережі UUK, додала: «Університети Великої Британії однозначно засудили війну проти України, і ми прагнемо підтримувати українських учених  та студентів, які наразі у Великій Британії, а також тих, хто прибуває сюди, рятуючись від конфлікту. Наші університети мають багаті ресурси, знання та досвід, і ми хочемо знайти практичні способи підтримки українських університетів тепер і в майбутньому. Це починається з розуміння їхніх поточних потреб, і ця ініціатива побратимства є чудовим способом для університетів Великої Британії підтримати українські університети у партнерстві з нашими колегами з вищої освіти всього світу».

Висловлюємо щиру подяку нашим британським партнерам за підтримку!

 

03.05.2022