КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ПІДСУМКИ ХХІI МІЖНАРОДНОГО КОНКУРСУ МОЛОДИХ ДИЗАЙНЕРІВ-МОДЕЛЬЄРІВ «ПЕЧЕРСЬКІ КАШТАНИ»

 

Літо в Київському національному університеті технологій та дизайну традиційно розпочалося з краси та творчості. З 5 червня по 20 червня в університеті відбувся Міжнародний конкурс молодих дизайнерів-модельєрів «Печерські каштани». Уже двадцять два роки поспіль учасники дивують нас своєю оригінальністю, майстерністю, креативністю та захоплюють невичерпною красою.

Щорічно в конкурсі беруть участь понад 300 конкурсантів із багатьох міст України, Європи та всього світу.

Головним задумом конкурсу було, є і залишається підтримка й сприяння талановитій молоді в опануванні мистецтва креативного створення  костюма, вихід за рамки повсякденності, відверте демонстрування  «провокативних» ідей у формі  та оздобленнях відповідно до образу костюма.

 

Ще минулого року для дотримання всіх вимог щодо запобігання поширенню коронавірусної інфекції було розроблено дистанційну систему подання заявок, презентацій, перегляду робіт та оцінювання колекцій членами журі. Введення воєнного стану на території України унеможливило проведення конкурсу в звичному для нас форматі. Тому прийнято рішення проводити конкурс дистанційно, підтримати його рівень та значимість для студентів. Адже конкурс «Печерські каштани» – це можливість показати себе та продемонструвати світу творчий потенціал України.

Конкурс відбувався двома етапами:

  • перший – учасники готували свої роботи та надсилали їх для оцінювання (професійне журі дистанційно переглядало роботи та вирішувало проходження в наступний фінальний етап);
  • другий – фінальний (професійне та компетентне журі обговорювало та затверджувало оцінки, визначали переможців).

20.06.2022 року члени журі конкурсу Одягу зібралися, щоб затвердити результати, обрати лауреатів конкурсу та номінанта на Grand Prix.

 

Переможці конкурсу ОДЯГУ

 

22.06.2022 року члени журі конкурсу Взуття та Аксесуарів зібрались щоб затвердити результати, обрати  лауреатів конкурсу та номінанта на Grand Prix.

 

Переможці конкурсу ВЗУТТЯ ТА АКСЕСУАРІВ

Переможці конкурсу ТЕКСТИЛЮ

 

Вітаємо переможців!

Бажаємо успішного, творчого шляху, натхнення та підкорення нових вершин!

 

Дипломи та грамоти учасники зможуть отримати дистанційно

 

18.07.2022