КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Міжнародна серпнева педагогічна науково-практична конференція «Освіта, освітяни – незламні у війні»

18 серпня 2022 року відбулась щорічна Міжнародна серпнева педагогічна науково-практична конференція «Освіта, освітяни – незламні у війні». Один із головних заходів усіх освітян в умовах воєнного стану відбувається у форматі пленарного засідання в закладі освіти міста-героя Буча, який, усупереч активним бойовим діям, вистояв.

Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет відкрив роботу Міжнародної серпневої педагогічної науково-практичної конференції, яка працювала на 12-ти локаціях за тематичними напрямами.

Київський національний університет технологій та дизайну взяв участь у роботі локації «Наука та інновації: ефективні дослідження для безпечної освіти» за участі керівників закладів вищої, проректорів з наукової роботи.

Головна мета роботи локації – підвищити рівень усвідомлення громадськістю в Україні важливої ролі науки в умовах воєнного стану та в післявоєнний період, як зазначив заступник Міністра освіти і науки України з питань європейської інтеграції Олексій Шкуратов. А також знайти відповіді на питання:

З якими труднощами зіштовхується наука в умовах воєнного стану?

Яка роль науки та інновацій для розвитку освіти, підтримки економіки під час воєнного стану?

Як заохочувати національну солідарність, зокрема бізнесу, в інтересах спільного використання наукових досягнень різними стейкхолдерами?

Як актуалізувати потребу використання досягнень науки для відновлення та розвитку економіки України?

Як створити умови та інструменти для налагодження наукової комунікації в України та за її межами?

Відеозапис трансляції доступний за посиланням  https://www.youtube.com/watch?v=fmd9APX46lA.

«Даний захід надасть змогу науковцям, підприємцям, держслужбовцям та політикам акцентувати увагу на здобутках та функціонуванні української науки під час війни та зосередити увагу на тих питаннях, які сприятимуть її швидкому завершенню, а також необхідності інтеграції української науки до Європейського дослідницького простору в контексті освітянської діяльності».

28.08.2022