КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ПІЗНАВАЛЬНО-РОЗВАЖАЛЬНИЙ КВЕСТ – ЗНАЙОМСТВО З НАУКОЮ В УНІВЕРСИТЕТІ «КНУТД – КРОК ЗА КРОКОМ»

7 вересня 2022 року за ініціативи студентського самоврядування КНУТД у співпраці з Науково-технічною бібліотекою для студентів Університету було проведено пізнавально-розважальний квест – знайомство з наукою в Університеті «КНУТД – крок за кроком / KNUTD – step by step» (далі – квест). Захід був спрямований на поліпшення адаптації та зміцнення комунікації між студентами різних курсів, науковими підрозділами Університету, бібліотекою. Такий спосіб взаємодії має допомогти студентам проявити свої здібності (soft skills): креативність, самоорганізацію, стресостійкість, уміння працювати з інформацією, активність та звичайно, оперативність. Тематика завдань була присвячена національно-петріотичному вихованню нашої студентської молоді, завдання та наукові видання, які були використані під час квесту, присвячені відзначенню 31 річниці Незалежності України та Дню державного прапора України.

Приємно відзначити, що до участі у квесті долучилося 7 команд із факультетів мистецтва і моди, дизайну, управління та бізнес-дизайну! З-поміж команд були першокурсники, яких радо прийняли до спільноти Університету старші курси, допомагали їм виконувати завдання, поспіхом розказуючи про місця розташування пам’ятників, інсталяцій, потрібних аудиторій.

Організаторів квесту заінтригували назви команд: «Красуні», «504», «Дезінгерські пульмені», «Мотивація», «Зіркові дизайнери», «Депутати», «Команда Х». Одразу було розуміло, що наші студенти – цікаві, творчі, креативні, з індивідуальними позиціями!

  

Квест відбувався за маршрутним листами. З-поміж локацій були артоб’єкти КНУТД, читальні зали, відділи бібліотеки, книгосховище та ін. Під час проходження маршруту студенти працювали з ребусами та завданнями, шукали пам’ятники, інсталяції, ходили лабіринтами книгосховища, у пошуках пам’ятних призів за правильну відповідь, переглядали паперові каталоги, шукали видання за кодами у відкритому фонді читальної зали.

Працівники бібліотеки ставили за мету ознайомити учасників квесту з цікавою стороною своєї роботи, долучити до професіональних тонкощів праці, розкрити маленькі таємниці бібліотечної справи. А головне, ближче познайомити студентів – учасників квесту з професійним та дружнім колективом НТБ, який завжди готовий задовольнити інформаційні запити наших студентів. Директорка НТБ Тетяна Букорос презентувала учасникам можливості та ресурси Науково-технічної бібліотеки, з більшістю яких студенти могли ознайомитися під час виконання завдань квесту.

 

Чудово було спостерігати за змагальним духом команд, за завзяттям під час виконання завдань, за пробіжками бібліотечними коридорами! Злагоджена командна робота, винахідливість та спритність учасників дали свій результат – нагороджено всі команди за активну участь у грі-квесті.

Три команди отримали грамоти переможців:

1. «Депутати». Капітан команди: Артем Пустовіт.

2. «Зіркові дизайнери». Капітан команди: Анна Хаваренко.

3. «504». Капітан команди: Софія Бондарчук.

Від бібліотеки кожна з команд отримала символічний подарунок до Дня державного прапора України та 31 річниці Незалежності України – прапор України автоформату з кріпленням.

Переможців та всіх учасників із вдалим дебютом щиро привітала проректорка з наукової та інноваційної діяльності професор Людмила Ганущак-Єфименко.

 

Фінальною локацією квесту була одна з зал засідання Університету, де зустрілися всі команди, було «наживо» підраховано результати та Людмила Ганущак-Єфименко оголосила переможців.

Після вручення грамот учасники квесту мали змогу поспілкуватися із Людмилою Ганущак-Єфименко, яка ознайомила студентів з науковими планами на 2022/2023 навчальний рік, запросила здобувачів вищої освіти до участі в університетських наукових заходах, та акцентувала, що наука не тільки має користь для людства, а й є дуже цікавим заняттям, яке дає можливість проявити творчість, сприяє самореалізації.

Сподіваємося, що цей науково-комунікативний захід стане традиційним в ознайомленні студентів із структурою Університету, а також розвиватиме соціальні, громадянські та комунікативні компетентності учасників.

Бажаємо студентам КНУТД позитивних емоцій, незабутніх вражень від студентського життя і, звичайно, подальших перемог! Висловлюємо щиру подяку та сподівання на подальшу співпрацю студентському самоврядуванню КНУТД, в особі голови студентської профспілки Наталії Лесюти та в.о. голови студентського самоврядування Олександра Бабака!

«Щире захоплення і віра в прекрасне переможне майбутнє наших студентів» – нехай ці слова проректорки з наукової та інноваційної діяльності Людмили Ганущак-Єфіменко перетворяться з крилатого напуття у девіз наших подальших зустрічей!

Дякує усім учасникам!

 

Ідея: Людмила Ганущак-Єфіменко, Наталія Лесюта

Текст: Тетяна Букорос, Людмила Крехова

Фото:Станіслав Падій

 

14.09.2022