КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

КНУТД УКЛАВ УГОДУ ПРО СПІВПРАЦЮ З ЧОРНОБИЛЬСЬКИМ РАДІАЦІЙНО-ЕКОЛОГІЧНИМ БІОСФЕРНИМ ЗАПОВІДНИКОМ

                  

20 вересня 2022 року в робочій обстановці  у Київському національному університеті технологій та дизайну, ректор університету професор Іван Грищенко та директор Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника Олександр Галущенко уклали угоду про співпрацю. 

Схвально оцінивши ініціативу керівництва Чорнобильського  радіаційно-екологічного біосферного заповідника  щодо створення національної дослідницької інфраструктури на базі наукових установ природно-заповідного фонду України, професор Іван Грищенко висловив надію на успіх подальшого науково-освітнього співробітництва  й акцентував на необхідності спільної проєктної діяльності для участі в міжнародних та вітчизняних програмах матеріального забезпечення наукових установ. Іван Михайлович також наголосив на важливості інтеграції зусиль науковців двох установ для здобутку синергічного ефекту з метою досягнення цілей сталого розвитку  і відродження та покращення довкілля країни після перемоги над російською «навалою». «Результативність такої співпраці, окрім іншого, сприятиме виконанню дорожньої карти МОН України з інтеграції науково-інноваційної системи України до Європейського дослідницького простору (наказ МОН України №167 від 10.02.2021 року )», – зазначив очільник КНУТД.

Директор заповідника Олександр Галущенко підтримав очікування щодо подальшої плідної співпраці та наголосив на тому, що заповідник є не тільки осередком збереження унікального різноманіття флори та фауни, а й перетворюється на науковий інноваційний хаб поєднання науково-освітніх установ та бізнес-структур. Яскравим свідченням цього є Свідоцтво про державну атестацію заповідника як наукової установи, видане Міністерством освіти і науки України 26 травня 2022 року (Серія ДА , №00484). 

На завершення сторони домовилися про проведення найближчим часом спільного  засідання для розробки дорожньої карти науково-освітнього співробітництва. 

 

Тож запрошуємо науково-освітній колектив КНУТД залучитися до генерування напрямів співпраці та спільних проєктних пропозицій. Свої пропозиції просимо надсилати на електронну адресу Проєктного Офісу КНУТД: .

20.09.2022