КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ДОСВІД НАВЧАННЯ СТУДЕНТІВ ФАКУЛЬТЕТУ ДИЗАЙНУ ЗА ПРОГРАМОЮ «ЕРАЗМУС+»

Здобувачі освіти кафедри мистецтва та дизайну костюма Факультету дизайну КНУТД нині  перебувають на навчанні у Birmingham City University в рамках програми академічної мобільності Еразмус+. 12 вересня 2022 року студентки кафедри МДК Ілона Мандираджи і Руслана Рудюк провели інформативну та змістовну онлайн-зустріч, під час якої розповіли про особливості організації освітнього процесу в Birmingham City University в інстаграмі @ilona_pelin, до якої долучилися викладачі, бакалаври, магістри, аспіранти та випускники кафедр  мистецтва та дизайну костюма та ергономіки і дизайну.

Фото 1. Творчий процес у навчальній лабораторії Birmingham City University

Студентки поділилися враженнями і досвідом навчання в іноземному університеті, розповіли про проєкти, які вони виконували протягом семестру. Так, одним із проєктів стало завдання розробки моделей одягу з використанням різних творчих джерел. У творчому проєкті "Transformation of Conciousness", натхненному творчістю художниці Корнелії Паркер та музичного гурту Depeche Mode, студентка І. Мандираджи втілила пережиті емоції від війни в Україні.

 

Фото 2. Ескізи та модель творчого проєкту "Transformation of Conciousness", автор – студентка факультету дизайну КНУТД І. Мандираджи

Студентки продемонстрували етапи виконання завдань із різних дисциплін та формат їх представлення, пояснили систему оцінювання робіт, а також надали відповіді на запитання учасників зустрічі стосовно умов навчання, проживання в гуртожитках Birmingham City University, проведення вільного часу та відвідування історичних пам’яток та визначних місць Великої Британії.

Щиро дякуємо куратору проєкту від іноземної сторони Наталії Рожин та нашим партнерам із Birmingham City University за підтримку наших студентів!

22.09.2022