КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Творча зустріч студентів та викладачів факультету дизайну з ювелірами-експериментаторами

29 серпня 2022 року відбулась творча зустріч студентів та викладачів факультету дизайну Університету із креативним подружжям ювелірів Денисом та Катериною Музика.

Серед присутніх були студенти бакалаврського, магістерського рівнів спеціальності 022 Дизайн та викладачі кафедри ергономіки і дизайну Університету.

Дизайнер Денис Музика є одним з перших українських ювелірів, який творить в стилістиці contemporary та продовжує привертати увагу всесвітніх майстрів та поціновувачів до своєї творчості. Майстер експериментує з новими техніками, матеріалами і формами, виходячи далеко за межі традиційного і створюючи, зокрема, «мобільні» арт-об’єкти.

У ході зустрічі студентам продемонстрували різні прикраси, що «спілкуються» мистецькою мовою зі світом та розповідають про красу та неповторність України, про важливі суспільні теми. На сьогоднішній день такою темою є війна. Денис та Катерина разом із студентами проаналізували роботи, через які ювеліри привертають увагу міжнародного суспільства до ситуації в Україні. Це робиться для того, щоб демократичний світ і надалі протистояв російській агресії та усіма можливими способами підтримував і  співпрацював з Україною.

 

Ця зустріч допомогла переосмислити сприйняття сучасних ювелірних виробів, присвячених Україні, її історії, традиціям, символіці, старим і новим символам, війні, а також життю під час війни.

Щиро вдячні Денису та Катерині за приділений час, за високу організацію, змістовну і цікаву зустріч! Бажаємо їм творчого натхнення та нових звершень!

22.09.2022