КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

СКЕТЧИНГ СЕСІЯ ДЛЯ СТУДЕНТІВ КАФЕДРИ ЦИФРОВОГО МИСТЕЦТВА В VICTORIA MUSEUM

7 жовтня 2022 року викладачами кафедри цифрового мистецтва факультету мистецтв і моди було проведено скетчінг сесію для студентів спеціальності 023 Образотворче мистецтво, декоративне мистецтво, реставрація в музеї костюму – Victoria Museum.

Колекція музею налічує понад 1200 автентичних експонатів 19-го століття, серед яких одяг, взуття, аксесуари, дорогоцінності та звичайні побутові речі, якими користувалися мешканці України та Європи. Під час відвідування студенти мали змогу вивчити стиль Європи того часу: Belle Époque, Срібного віку, Едвардианської епохи, Вікторіанської епохи, Золотого віку, і зробити серію скетчів.

Дійсно, завдяки скетчингу можливо розвинути одну з найважливіших вмінь майбутнього художника – швидко візуалізувати об’єкти натури і свої творчі ідеї. Це найкращий спосіб для фіксації швидкоплинного враження від побаченого до того, як все зміниться. З цією метою, скетч виконується швидко, емоційно, бо скетчування спрямоване на вловлювання настрою або ключової риси об’єкта.

Процес рисування з натури відкриває шлях до реалізації творчості. Саме тому, створення скетчів завжди залишатиметься важливим аспектом процесу розробки художніх образів. Коли створюється скетч, художник використовує свою творчу іскру, щоб придумувати цікаві концепції, які можуть стати основою для нових арт-проєктів.   

  

Скетчінг – це захоплююче дослідження навколишнього світу, збір візуальної інформації, процес пізнання методів та підходів в образотворчому мистецтві і ефективне вдосконалення творчих навичок.

 

09.10.2022