КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Міжнародний форум «Український бізнес в умовах воєнного стану. Можливості, потреби, реалії»

Працівники Центру управління енергоефективністю університету, Анатолій Козленко та Михайло Шеремет за запрошенням Українського національного комітету Міжнародної Торгової Палати (ICC Ukraine), взяли участь у форумі «Український бізнес в умовах воєнного стану. Можливості, потреби, реалії».

Організатором форуму виступила Міжнародна торгова палата (ICC Ukraine) за підтримки Міністерства юстиції України, Державної регуляторної служби України та Офісу Омбудсмена України.

Головною метою заходу було залучення уваги світової бізнес-спільноти до можливостей та потреб українського бізнесу в умовах воєнного стану та отримання практичних бізнес-рекомендацій щодо інвестування проєктів, відновлення економіки вільної європейської країни.

Це майданчик найвищого рівня у сприянні діалогу між бізнесом, міжнародними інвесторами та офіційними органами державної влади в Україні.

Відкрив роботу форуму Генеральний секретар ICC зі штаб-квартири в Парижі Джон Дентон, який високо оцінив роботу ІCC Ukraine та висловив готовність спільними зусиллями відновлювати Україну і будувати український бізнес на принципах європейських та світових стандартів.

У роботі Міжнародного форуму «Український бізнес в умовах воєнного стану. Можливості, потреби, реалії» взяв участь Малюська Денис - Міністр юстиції України.

Спікер Дмитро Луценко, заступник секретаря Національної інвестиційної ради, консультативно-дорадчого органу при Президентові України/ National Investment Council of Ukraine. У виступі розповів про ініціативи Уряду та Парламенту України щодо створення сприятливого інвестиційного клімату в країні.

На Міжнародному форумі виступив Роман Ващук, бізнес-омбудсмен, колишній посол Канади в Україні. За час його каденції Україна набула потужної промоції у світі.  На основі одержаного досвіду Роман Ващук дав вичерпний аналіз стану та перспектив українського бізнесу і відповів на запитання учасників форуму.

Під час панелі «Міжнародний досвід успішного бізнесу. Дорожня карта», виступив Леонід Козаченко, Віцепрезидент ICC Ukraine з питань аграрно-промислового комплексу та Президент Української аграрної конфедерації. Знаний фахівець в галузі державотворення, сучасного агропромислового комплексу України, до думки якого прислухається світова спільнота.

Міжнародні партнери сприяли підписанню угоди про транспортні коридори з півдня України, зокрема, Одеського та Чорноморського портів. Оцінку перспектив цього процесу дав Олег Платонов, Віцепрезидент ICC Ukraine з питань спрощення процедур торгівлі, транспорту та митної справи, компанія PLASKE (Одеса).

Цей масштабний захід, який відбувся після відвідування Києва Генеральним секретарем ICC Джоном Дентоном та його зустрічі з вищим керівництвом нашої країни, стане початком наступних дій по відновленню економіки країни та залучення до цього широкого кола міжнародних організацій та майже 100 країн, які є членами світової організації ICC.

Важливим фактором успішності в реалізації цих програм буде навчання та підвищення кваліфікації спеціалістів до яких дотичний і наш університет, маючи багаторічний досвід співпраці з ICC Ukraine.

 

14.10.2022