КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

СТУДЕНТИ ФАКУЛЬТЕТУ ХБТ – ПЕРЕМОЖЦІ КОНКУРСУ ШКОЛИ МОЛОДИХ НАУКОВЦІВ АТ «ФАРМАК»

Студенти кафедри промислової фармації КНУТД, попри війну, не лише навчаються, але й продовжують активно займатись науковою роботою. Результати своїх наукових досліджень студенти публікують у вітчизняних та зарубіжних виданнях, а також представляють на міжнародних та всеукраїнських конференціях, семінарах та форумах.

27-28 жовтня 2022 року магістранти та аспіранти кафедри промислової фармації прийняли участь у Х науково-практичній конференції з міжнародною участю Школи молодих науковців «Наука та сучасне фармацевтичне виробництво», яку в онлайн-форматі проводило АТ «Фармак».

На цій конференції студенти кафедри представили власні наукові здобутки, що стосуються розробки нових лікарських засобів для потреб ЗСУ в умовах військових дій. Вадим Лісовий та Артем Харченко (науковий керівник д.т.н., доцент Володимир Бессарабов) презентували роботу на тему «Розробка технології ранозагоювального лікарського засобу для застосування в польових умовах розквартирування військ».

Вікторія Лижнюк та Віктор Костюк (науковий керівник к.х.н., доцент Галина Кузьміна) представляли роботу на тему «Розробка технології високорозчинного протибольового лікарського засобу для тактичної аптечки військових».

Карина Савченко та Ірина Пащенко (науковий керівник к.б.н. Ганна Харитоненко) зробили доповідь на тему «Антигістамінний лікарський засіб з протизапальними властивостями для людей літнього та старечого віку».

Студентка Юлія Федоренко, яка паралельно навчається на кафедрі промислової фармації та кафедрі прикладної екології, технології полімерів та хімічних волокон, представила спільну розробку обох кафедр під керівництвом д.фарм.н., професора кафедри промислової фармації Владислава Страшного та д.т.н., доцента кафедри прикладної екології, технології полімерів і хімічних волокон Олени Іщенко. Тема роботи «Розробка технології гідрогелевого медичного виробу зі знеболювальними властивостями».

Експертна комісія конференції визнала роботи усіх наших студентів найкращими, а організатор конференції, АТ «Фармак», нагородив студентів дипломами I, II і III ступенів та цінними подарунками.

Вітаємо студентів факультету хімічних та біофармацевтичних технологій із відмінними результатами та бажаємо їм подальших перемог на науковому фронті України.

11.11.2022