КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ НАУКОВО-ПРАКТИЧНИЙ КРУГЛИЙ СТІЛ «ОСНОВНІ ПРАВА ЛЮДИНИ І ГРОМАДЯНИНА В УМОВАХ ГЛОБАЛІЗАЦІЇ»

23 листопада 2022 року в Київському національному університеті технологій та дизайну відбувся Всеукраїнський науково-практичний круглий стіл «Основні права людини і громадянина в умовах глобалізації».

Цей науково-комунікативний захід кафедра приватного та публічного права Навчально-наукового інституту права та сучасних технологій проводить щороку під час Всеукраїнського тижня права. Однак цього року, враховуючи значні корективи в усіх сферах суспільного життя на всій території України, що пов’язані з військовою агресією Росії проти України, круглий стіл проведено заздалегідь.

В ході дискусії було зосереджено увагу на теорії і історії розвитку прав людини в Україні і зарубіжних країнах, правовому забезпеченню реалізації прав людини та перспективи їх удосконалення, ролі і значення забезпечення прав людини в умовах розбудови правової держави.

У науково-практичному круглому столі взяли участь науковці-юристи Київського національного університету технологій та дизайну, Національної академії внутрішніх справ, Центру воєнно-стратегічних досліджень Міністерства оборони України, Одеського державного університету внутрішніх справ, Білоцерківського національного аграрного університету, Університету митної справи та фінансів.

Серед учасників цього важливого заходу були і аспіранти кафедри приватного та публічного права Київського національного університету технологій та дизайну (Возний М.В., Дасюк В.В., Грищенко А.Л., Полат І.В.), а також аспіранти Міжнародного університету бізнесу і права            (м. Дніпро) та Міжнародного гуманітарного університету (м. Одеса).

До обговорення актуальних питань у сфері реалізації прав людини також долучилися студенти кафедри приватного та публічного права Київського національного університету технологій та дизайну.

Впродовж заходу досягнуто домовленість щодо підписання договору про міжкафедральну співпрацю між кафедрою приватного та публічного права Київського національного університету технологій та дизайну та кафедрою конституційного права та прав людини Національної академії внутрішніх справ.

Учасниками науково-практичного круглого столу прийнято рішення замість круглого столу під час Всеукраїнського тижня права у 2023 році запровадити щорічну Всеукраїнську науково-практичну конференцію «Проблеми реалізації прав, свобод і законних інтересів суб'єктів права в Україні».

26.11.2022