КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

«АДВОКАТСЬКА ПРОМОВА - 2022»

25 листопада 2022 року в Київському національному університеті технологій та дизайну відбувся науково-практичний круглий стіл «Адвокатська промова – 2022».

Ініціаторами цього заходу, який проводиться вже другий рік поспіль з нагоди Дня адвокатури України, є кафедри приватного та публічного права і філології та перекладу Навчально-наукового інституту права та сучасних технологій.

Зважаючи на складну ситуацію в Україні, що пов’язано з військовою агресією росії проти України, круглий стіл проведено заздалегідь.

З вітальними промовами виступили директор Навчально-наукового інституту права та сучасних технологій, к.е.н., доцент Тетяна Власюк, завідувач кафедри приватного та публічного права, д.ю.н., професор Юрій Оніщик, завідувач кафедри філології та перекладу, к.ф.н., доцент Юлія Бондарчук, доцент кафедри приватного та публічного права, к.н.д.у., доцент Наталія Фастовець.

Впродовж круглого столу було заслухано такі доповіді студентів: Артур Рощін «Правовий статус помічника адвоката», Анна Вербенець «Організаційні форми адвокатської діяльності», Ангеліна Науменко «Історія становлення та розвитку адвокатури України», Ірина Матвійчук «Адвокатська етика в мережі Інтернет», Олександр Лінгович «Професійні права та обов’язки адвоката», Олександр Хіменко «Судова промова», Богдан Бичков «Адвокатський запит».

Усі доповіді викликали інтерес та обговорення учасників заходу. Кожна доповідь з огляду на найбільш актуальні проблеми адвокатської діяльності коментувалася Юрієм Оніщиком, який є адвокатом, членом Комітету з питань верховенства права при Національній асоціації адвокатів України та Науково-практичної ради Ради адвокатів Київської області.

За підсумками роботи круглого столу було проведено конкурс на кращу адвокатську промову «VINCERE VERBO» за участю здобувачів вищої освіти Навчально-наукового інституту права та сучасних технологій.

Переможцями конкурсу на кращу адвокатську промову «VINCERE  VERBO» стали:

1 місце – Богдан Бичков, група МгП-22;

2 місце – Анна Вербенець та Ірина Матвійчук, група БП-20;

3 місце – Олександр Хіменко, група МгП-22.

На завершення цього заходу учасники отримали сертифікати, що засвідчують їхню активну участь у круглому столі.

29.11.2022