КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ПОХІД ПОДІЛЬСЬКИМИ ТОВТРАМИ УЧАСНИКАМИ СЕКЦІЇ СПОРТИВНОГО ТУРИЗМУ КНУТД

3-6 грудня 2022 року для учасників секції спортивного туризму КНУТД (керівник доцент кафедри дизайну інтер’єру і меблів Тетяна Булгакова) був проведений 3-денний тренувальний похід мальовничими Подільськими Товтрами.

Подільські Товтри – це рифи колишнього прадавнього моря, а в наші дні товтри виглядають, як невисокі скелясті горні хребти. Разом із витинами Дністра товтри утворюють чарівні пейзажі і сюжети. Маршрут проходив вздовж рік, заток, прохолодних водоспадів, схилів і пагорбів, старовинних церков, з ночівлею в наметах під подільськими зорями.

Похід починався від села Колодієвка, звідки відкривається чудовий вид на Бакотську затоку. Далі група рухалась вздовж мальовничої річки Студениця, де знаходиться Наддністрянський заказник і безліч чудових краєвидів на дивовижні вигини ріки, на майже «острів», який таким стає тільки коли в Студениці багато води. Перша ночівля була організована на високому схилі Дністра біля невеличкої каплички з величними видами на ріку зі скелястих берегових виступів.

 

На другий день група пройшла повз біологічний заказник «Чапля» та спустилась до наймальовничішого притоку ріки Тарнави — маленької річечки Окунь. Рухаючись вздовж неї, учасники милувались водоспадами в урочищі ріки. Друга ночівля була влаштована на території Китайгорода біля руїн Палацу на Замчищі.

Третього дня група рухалась вздовж «Китайгородського відслонення» – дивних виходів скелястої породи, які нагадують, що колись тут було Сарматське море. В цьому місці проходить так звана екологічно-освітня стежка. Далі через Суржинецький яр учасники дісталися села Сурженці, звідки автобусом доїхали до Кам’янця-Подільського, де відвідали з екскурсією Стару Фортецю, прогулялися Старим містом та смачно пообідали в місцевому ресторанчику.

Додому всі учасники походу повертались з чудовим настроєм, переповнені яскравими враженнями та натхненням до майбутнього навчання і роботи.

09.12.2022