КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Успішні результати міжнародної академічної мобільності команди викладачів КНУТД за Програмою ERASMUS+

Незважаючи на вкрай важкі обставини та складні умови, які сьогодні переживає наша країна, науково-педагогічні працівники Київського національного університету технологій та дизайну цього року завдячуючи всебічній підтримці ректора Університету, академіка Івана Грищенка, не тільки не призупинили, а й значно активізували міжнародну проектну діяльність та міжнародну академічну мобільність викладачів та студентів.

Зокрема, на факультеті управління та бізнес-дизайну у поточному році було  подано більше 20 заявок на реалізацію програм ERASMUS+ КА 1 та КА 2, серед яких – 17 заявок з партнерськими університетами з 11 європейських країн щодо академічної мобільності студентів та викладачів та 5 партнерських заявок у співпраці з організаціями та інституціями, у тому числі заявка щодо альянсу для інновацій міжконтинентального характеру. За організаційної підтримки проректора з освітньої діяльності Оксани Моргулець та декана ФУБД Олександри Ольшанської, ініціатором багатьох проєктів на факультеті та координатором програм Еразмус+ стала професор кафедри маркетингу та комунікаційного дизайну Олена Чернявська,

Однією з перших заявок на програму Еразмус+, яку було виграно колективом команди, була програма КА 171 з Естонським університетом підприємництва Майнор (EUAS, м.Таллінн), куди на початку грудня 2022 року вирушили за програмою обміну досвідом адміністративного персоналу та викладання проректор з освітньої діяльності, д.е.н., проф. Оксана Моргулець, декан факультету управління та бізнес-дизайну, д.е.н., проф. Олександра Ольшанська, координатор програм Еразмус +, д.е.н., проф. Олена Чернявська, завідувач кафедри підприємництва та бізнесу, д.е.н. доц. Талят Белялов.

Програма спільної роботи команд ERASMUS+ Київського національного університету технологій та дизайну та Естонського університету підприємництва Майнор була надзвичайно насиченою та продуктивною. З естонською сторони Університет Майнор представляли ректор  Mait Rungi, DSc, проректор з освітньої діяльності Ly Hõbe, PhD, керівник з наукової діяльності Marina Jarvis, PhD, науковий співробітник  Ольга Прокопенко, DSc. Протягом тижня відбувався активний обмін освітніми та науковими здобутками, досвідом інноваційних практик, розроблення основних векторів співпраці, аналіз можливостей та конкретизація завдань для досягнення синергетичного ефекту від співпраці. Учасники програми ERASMUS+ КНУТД та EUAS отримали безцінний досвід спілкування з адміністративним персоналом та викладачами, ознайомились з особливостями організації освітнього процесу, структурою та наповненням освітніх програм, здобутками викладачів та студентів у дослідницькій та проектній діяльності.

Крім того, під час візиту до  Естонського університету підприємництва Майнор завідувач кафедри підприємництва та бізнесу, д.е.н., проф. Талят Бєлялов прочитав цикл лекцій та практичних занять з інноваційного підприємництва та бізнес-дизайну для студентів естонського університету. Слід зазначити, що його авторський курс було високо оцінено естонськими студентами та викладачами та запропоновано зробити відеозапис його лекцій, щоб надати можливість їх прослухати більшій кількості студентів в рамках проекту ERASMUS.

Слід особливо підкреслити, що керівництво та колеги з Естонського університету Майнор дуже тепло зустріли делегацію нашого Університету та запросили на урочисті Різдвяні заходи, які проводились як для  співробітників університету, так і для всього Юлемісте – смарт-містечка Таллінна. З вітальним словом та щирими побажаннями від імені керівництва та колективу Київського національного університету технологій та дизайну перед присутніми виступила проректор, д.е.н., проф. Оксана Моргулець.

Photo: Marek Metslaid

 

По закінченню візиту до Естонського університету підприємництва Майнор, команда ERASMUS+ Київського національного університету технологій та дизайну, здійснила візит до партнерського університету в Польщі – Міжнародної академії прикладних наук в м. Ломжа.

Надзвичайно теплий прийом наших партнерів напередодні Різдвяних свят став успішною фінальною крапкою міжнародної академічної мобільності команди ERASMUS+ Університету. Делегацію КНУТД було прийнято на найвищому рівні – на зустрічі з ректором, паном Романом Енглером та проректорами з освітньої роботи та міжнародних зв’язків, було обговорено ряд важливих питань подальшої співпраці, зокрема щодо включення студентів та викладачів КНУТД до Програми ERASMUS+ польських партнерів, яка в них вже діє, вироблення основних векторів співпраці в напряму узгодження  програм стажування, спільної наукової публікаційної діяльності, подвійних дипломів для студентів та виконання спільних міжнародних наукових проектів.

На завершення візиту, для польських телевізійних новин було відзнято інтерв’ю ректора Міжнародної академії прикладних наук в м. Ломжа, пана Романа Енглера та проректора з освітньої діяльності КНУТД Оксани Моргулець

 

Відео-інтерв’ю ректора Міжнародної академії прикладних наук в м. Ломжа, пана Романа Енглера та проректора з освітньої діяльності КНУТД Оксани Моргулець

https://mylomza.pl/artykul/mans-w-lomzy-wspolpracuje/1386369.amp

26.12.2022