КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ПАМ'ЯТЬ ПРО ВОЛОДИМИРА РАДЧЕНКА НАЗАВЖДИ ЗАЛИШИТЬСЯ У НАШИХ СЕРЦЯХ

4 січня 2023 року перестало битися серце знаного українського державного діяча Володимира Івановича РАДЧЕНКА, нашого надійного друга, випускника Київського університету технологій та дизайну (1971 р.), генерала армії України (з 2001). Володимир Радченко обіймав посади Міністра внутрішніх справ України (1994–1995), Голови Служби безпеки України (1995–1998, 2001–2003), Секретаря Ради національної безпеки і оборони України (2003–2005), віцепрем'єр-міністра України (12.01.–25.05.2007).

Народився Володимир Іванович 23 жовтня 1948 року в Києві. Закінчив Київський технологічний інститут легкої промисловості у 1971 р. та отримав кваліфікацію інженера хіміка-технолога. Освіта, яку він здобув у нашому закладі вищої освіти стала підґрунтям у подальшому виборі ним майбутньої професії. Володимир Радченко гідно пройшов не простий шлях від оперуповноваженого до найвищих посад Міністра внутрішніх справ України, Голови Служби безпеки України, Секретаря Ради національної безпеки і оборони України…

Життєвий шлях Володимира Івановича Радченка – це приклад талановитого керівника. Він все своє життя служив українському народу та Батьківщині. Його діяльність була присвячена розв’язанню питань пов’язаних із забезпеченням безпеки України, збереженню національної культурної спадщини. Володимир Радченко був членом Президії Ради національної безпеки при Президентові України, членом Ради з питань збереження національної культурної спадщини, членом Координаційного комітету боротьби з корупцією і організованою злочинністю, членом Координаційної  ради з питань судово-правової реформи при Президентові України, членом наглядової ради Національного фонду соціального захисту матерів і дітей «Україна – дітям», головою Ради з питань розвідки при Президентові України, членом Комісії з питань реформування правоохоронних органів в Україні та багатьох інших.

Висловлюємо щирі співчуття від ректора Івана Грищенка та спільноти Київського національного університету технологій та дизайну родині Володимира Івановича, дружині та дітям, друзям, колегам з приводу непоправної втрати.

Пам'ять про Володимира Івановича назавжди залишиться у наших серцях, а його справи знайдуть продовження у розбудові України.

Вічна світла пам'ять нашому другові.

 

Академік НАПН України, ректор Іван ГРИЩЕНКО

06.01.2023