КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ВІДБУВСЯ СЕМІНАР ШКОЛИ МИСТЕЦТВ, ДИЗАЙНУ ТА МЕДІА БІРМІНГЕМСЬКОГО МІСЬКОГО УНІВЕРСИТЕТУ (ВЕЛИКА БРИТАНІЯ)

23 березня 2023 року відбувся онлайн-семінар SUSTAINABLE FASHION CRITIQUE, організований викладачами Birmingham City University, School of Arts, Design and Media (UK). У семінарі взяли участь студенти магістерського рівня спеціальності «Fashion Design» Birmingham City University (BCU) і викладачі, які були в аудиторії, а також студенти КНУТД бакалаврського, магістерського рівнів та аспіранти Факультету дизайну (освітня програма «Дизайн одягу»), Факультету мистецтв і моди (освітні програми «Моделювання, конструювання та художнє оздоблення виробів легкої промисловості», «Конструювання та технології швейних виробів», «Індустрія моди», «Комп’ютерний дизайн в індустрії моди»), які під’єднались онлайн.

Студенти BCU та КНУТД на семінарі

Семінар організовано в рамках візиту викладачів Факультету дизайну КНУТД Калини Пашкевич, Ірини Давиденко, Галини Кокоріної, Вадима Батрака у Birmingham City University за програмою академічної мобільності Еразмус+.

Викладачі факультету дизайну в Birmingham City University за програмою академічної мобільності Еразмус+

На початку семінару слухачів привітав Лі Лапторн (Lee Lapthorne), керівник Школи мистецтв, дизайну та медіа Бірмінгемського міського університету (Велика Британія).

Вікторія Романчук (Victoria Romanchuk) підготувала доповідь з теми «Аналіз термінів  сталої моди», що ґрунтувалась на системному та дискурсивному аналізі мови екологічної моди в Twitter, а також на поглибленому лінгвістичному дослідженні тверджень щодо стійкості брендів масового ринку у Великій Британії.

Вікторія Романчук доповідає за темою термінології sustainable fashion

Цікавою була доповідь викладача BCU Наталії Рожин (Nataliya Rozhin) «Вплив технологічного виробництва на довговічність одягу». В її презентації і демонстрації було проаналізовано взаємозв’язки між процесами прийняття рішень під час розробки модних колекцій та стійкістю індустрії моди. Надзвичайно передовими були проведені Наталією Рожин воркшопи, коли учасники семінару оцінювали екологічність виробів і порівнювали ціну виробу та його екологічність.

Наталія Рожин, доповідь з теми «Sustainable fashion»

Викладач BCU Карла Хамер (Carla Hamer) презентувала воркшоп «Методи дослідження стійкої моди», у рамках якого студенти оцінювали негативний сплив виробництва виробів індустрії моди на навколишнє середовище.

Карла Хамер проводить воркшоп з теми «Методи дослідження стійкої моди»

Семінар дав можливість студентам, майбутнім дизайнерам, модельєрам, технологам одягу та виробів фешн-індустрії зрозуміти важливість проєктування виробів з урахуванням їх екологічності та дізнатись способи зменшення негативного впливу на навколишнє середовище.

27.03.2023