КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ВІДКРИТТЯ ПЕРСОНАЛЬНОЇ ВИСТАВКИ ОЛЕКСАНДРА КРОТЕВИЧА «Іду на ви!» У ВИСТАВКОВОМУ ЦЕНТРІ «МИСТЕЦЬКИЙ ПРОСТІР»

3 квітня 2023 року у Виставковому центрі «Мистецький простір» Київського національного університету технологій та дизайну відбулося  відкриття Персональної виставки Олександра Кротевича «Іду на ви!». Учасників зібрання привітав Іван Грищенко, ректор КНУТД, доктор економічних наук, професор, академік НАПН України. Іван Михайлович наголосив на важливості мистецтва в житті кожної людини та розвитку культури в Україні.

Іван Грищенко вітає учасників відкриття виставки

 

Зворушливим і щирим був виступ автора – Олександра Кротевича. Олександр Володимирович, кандидат мистецтвознавства, доцент кафедри графічного дизайну КНУТД, художник, дизайнер, член Спілки дизайнерів України розповів про роботи представлені на виставці, світ символів і їх значення, творчі задуми, родину, родовід, Україну, описав творчий процес.

Олександр Кротевич розповідає про творчу діяльність

 

На виставку до Університету завітав почесний гість – Тарас Кремінь, Уповноважений із захисту державної мови, український політик, науковець, громадський діяч. Він висловив свою подяку Олександру Кротевичу за його внесок у розвиток української культури та мистецтва. «Свобода України, перемога – це про українську мову, український алфавіт, про Абетку Олександра Кротевича. Це про наше майбутнє».

Почесний гість Тарас Кремінь

  

Також учасники радо вітали колишнього працівника нашого Університету Костянтина Чернявського – нині голову Національної спілки художників України, кандидата мистецтвознавства, заслуженого художника України та лауреата Премії ім. Іллі Рєпіна. Пан Костянтин, презентував альбом світлин міста-героя Маріуполя – «Маріуполь – душа України».

Костянтин Чернявський презентує альбом про Маріуполь

 

Привітала автора і університет також Оксана Повякель, генеральний директор Національного музею народної архітектури та побуту України. Вона висловила вдячність і повагу до творця картин, який передав нам почуття та емоції через свої твори. – Ця виставка створена, щоб показати, як ми поважаємо та любимо нашу країну, і без сумнівів, що вона збудить у кожного з нас почуття національної гордості та любові до України, – наголосила пані Оксана.

Оксана Повякель вітає митця

 

Після теплих слів і побажань від Оксани Повякель, гостей привітав Олександр Василенко, народний артист України. Він виконав кілька пісень, що лунали в унісон до тематики виставки та підняли настрій усім присутнім.

Музичне вітання від Олександра Василенка

 

Олександр Кротевич – талановитий митець, який відтворює на своїх полотнах душу і енергію України, відображає щемливе бачення рідної землі, її історії та культури. У кожній роботі художника, втілено відчуття незламності, незалежності, сили та волі, які він бачить в Україні та українцях.

Виставка стала важливою подією для культурного життя міста, яка зібрала разом людей, що цінують та люблять мистецтво.

Відвідувачі мали змогу поспілкуватися з автором та дізнатися більше про його творчість.

 

 

Більше про виставку та фото 

06.04.2023