КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Успішні результати міжнародної академічної мобільності команди викладачів КНУТД за Програмою ERASMUS+

Незважаючи на вкрай важкі обставини та складні умови, які сьогодні переживає наша країна, науково-педагогічні працівники Київського національного університету технологій та дизайну цього року завдяки всебічній підтримці ректора Університету, академіка Івана Грищенка, не тільки не призупинили, а й значно активізували міжнародну проектну діяльність та міжнародну академічну мобільність викладачів та студентів. Зокрема, у 2022-2023 роках від НПП факультету управління та бізнес-дизайну було  подано  більше 20 заявок на реалізацію програм ERASMUS+, серед яких – 18 заявок з партнерськими університетами з 11 європейських країн щодо академічної мобільності студентів та викладачів КА1 та 5 партнерських заявок у співпраці з організаціями та інституціями КА2.

За організаційної підтримки проректора з освітньої діяльності Оксани Моргулець та декана ФУБД Олександри Ольшанської, ініціатором багатьох проєктів на факультеті та координатором програм ERASMUS+ стала професор кафедри маркетингу та комунікаційного дизайну Олена Чернявська.

Однією із заявок на програму ERASMUS+ КА171, яку було виграно, стала партнерська угода з Університетом прикладних наук «Лавослав Ружичка» (VEVU) у Вуковарі, Хорватія (проект 2022-1-HR01-KA171-HED-000076870), куди наприкінці березня за програмою обміну досвідом викладання  вирушили науково-педагогічні працівники факультету управління та бізнес-дизайну к.е.н., доцент кафедри маркетингу та комунікаційного дизайну Алла Олександрівна Саюн та к.е.н., ст.викладач кафедри смарт-економіки Олена Юріївна Будякова.

 

У рамках реалізації проєкту ERASMUS+ КА171 в Університеті прикладних наук «Лавослав Ружичка» (VEVU) було організовано INTERNATІONAL STAFF WEEK 2023, в якому взяли участь і представники нашого Університету.

Під час церемонії відкриття відбулось знайомство 28 учасників з різних країн: України, Німеччини, Грузії, Албанії, Боснії-Герцеговини, Румунії та представлення Університетів

Три академічні департаменти Університету прикладних наук «Лавослав Ружичка» (адміністративний, бізнес і медичні дослідження) прийняли викладачів партнерських  закладів вищої освіти за Програмою ERASMUS+  та запрошених лекторів з міжнародних установ, які тісно співпрацюють, а також невикладацький персонал з ЗВО, який бажав обмінятися практикою роботи.

Міжнародний навчальний тиждень ERASMUS+ був націлений як на науковців, так і на експертів-практиків, які зацікавлені в тому, щоб дізнатися більше про університет, а також вивчити виклики та можливості Програми ERASMUS+  та процес інтернаціоналізації у сфері вищої освіти в Європі та в усьому світі.

Викладачі запропонували лекції з різних предметів (які представлені у каталозі курсів у літньому семестрі 2022/2023). Лекції розраховані на студентів бакалаврату. Мова навчання англійська. Програма ERASMUS+ вимагає, щоб запрошені викладачі з університетів-партнерів читали принаймні 4 години лекцій або занять зі звичайних курсів, що пропонуються приймаючим університетом, що вимагається в рамках цього тижня викладання та навчання.

Однією із лекцій, яку провела кандидат економічних наук, доцент кафедри маркетингу та комунікаційного дизайну Алла Олександрівна Саюн  провела була на тему: «Професійні комунікації».

 

Кандидат економічних наук, ст. преподаватель кафедри смарт-економіки Будякова Олена Юріївна провела лекцію для студентів на тему: «Cутність стійкої біоекономіки».

  

Завдяки цікавому та насиченому розкладу заходів INTERNATІONAL STAFF WEEK 2023 учасникам було запропоновано широкий вибір презентацій, дискусій та думок про інноваційні моделі навчання, що значно розширювали уявлення про них. П’ять днів чудового досвіду стали ідеальною нагодою для обговорення гарячих тем, обміну новими ідеями та найкращими практиками щодо питань, які становлять виклик для академічної інтернаціоналізації 21 століття. Учасники мали можливість познайомитися зі слов’янською культурою в рамках соціальної програми.

У рамках тижня INTERNATІONAL STAFF WEEK 2023 було також організовано проведення Ярмарку «Go Abroad – отримуй досвід, відкритість для успіху вдома!»  для студентів, гостей, педагогічного та непедагогічного персоналу. Ярмарок «Go Abroad» проводиться для отримання досвіду, відкритості для успіху на Презентаціях від партнерських Закладів вищої освіти. Алла Олександрівна Саюн та Олена Юріївна Будякова   гідно представили Київський національний університет технологій та дизайну на ярмарці - їх експозиція викликала жвавий інтерес серед учасників.

  

 

Презентація КНУТД з Координатором проєкту ERASMUS+ Університету прикладних наук «Лавослав Ружичка» (VEVU)  – Кароліною Новак.

Щиро вдячні нашим партнерам та організаторам із Університету прикладних наук «Лавослав Ружичка» (VEVU) за отримані знання та передовий досвід у Вуковарі, місті з різноманітною культурною історією на березі річки Дунай, розташованому на сході Хорватії.

11.04.2023