КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ОБГОВОРЕННЯ РЕЗУЛЬТАТІВ ВІЗИТУ ЗА ПРОГРАМОЮ АКАДЕМІЧНОЇ МОБІЛЬНОСТІ ERASMUS+ НПП НА ФАКУЛЬТЕТІ ДИЗАЙНУ

4 квітня 2023 року відбулося публічне онлайн-обговорення результатів візиту викладачів Факультету дизайну КНУТД до Birmingham City University (Велика Британія) за програмою академічної мобільності Erasmus+, на яке було запрошено здобувачів освіти різних рівнів (бакалаврського, магістерського, доктор філософії), науково-педагогічних працівників КНУТД та усіх, хто бажає.

На початку зустрічі куратор проєкту від приймаючої сторони, провідний лектор Birmingham City University (BCU) Наталія Рожин (Nataliya Rozhin) розповіла про програму візиту, виконані завдання стажування, а також відповіла на запитання присутніх на семінарі відвідувачів, наприклад, про систему оцінювання творчих робіт студентів-дизайнерів та досвід кооперування здобувачів різних освітніх програм у виконанні навчальних завдань.

Наталія Рожин (Nataliya Rozhin) провідний лектор BCU представила програму стажування викладачів КНУТД

 

Обговорення системи оцінювання творчих робіт студентів-дизайнерів у BCU

 

Колектив команди Факультету дизайну КНУТД у складі Калини Пашкевич, завідувачки кафедри мистецтва та дизайну костюма, Ірини Давиденко та Галини Кокоріної, доцентів кафедри мистецтва та дизайну костюма, та Вадима Батрака, доцента кафедри мультимедійного дизайну поділилися враженнями від візиту до BCU, а також детально доповіли про цікаву та змістовну програму стажування: про відвідані лекції та воркшопи колег із BCU, про проведені лекції та воркшопи викладачів КНУТД для студентів BCU, про екскурсії майстернями та навчальними аудиторіями, відвідані виставки робіт, семінари і практичні заняття тощо.

Галина Кокоріна розповідає про майстер-клас Калини Пашкевич для студентів BCU «Прийоми і методи конструктивного моделювання жіночого одягу. Деталі»

 

Здобувачі освіти, які взяли участь у семінарі, цікавились можливостями академічної мобільності в КНУТД. Відповідаючи на запитання студентів, професор Калина Пашкевич, пояснила, що в університеті є різноманітні форми міжнародної академічної мобільності, зокрема програма Erasmus+, і є Сектор міжнародних освітніх програм , фахівці якого всебічно сприяють в підготовці та оформленні необхідних документів.

 

Учасники семінару щодо обговорення результатів візиту за програмою академічної мобільності Erasmus+

 

Підсумовуючи партнери міжнародного стажування від КНУТД та BCU висловили впевненість у важливості продовження співпраці в напрямі спільної наукової публікаційної діяльності, подальшого проведення лекцій для здобувачів освіти різних освітніх рівнів та виконання спільних міжнародних наукових проєктів.

21.04.2023