КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ЗАСІДАННЯ СТУДЕНТСЬКИХ НАУКОВИХ ГУРТКІВ «ФАРМТЕХНОЛОГ» ТА «PHARMACON»

11 травня 2023 року у навчально-науковій лабораторії молекулярної фармакології, хемогеноміки та біогеронтології (ауд. 1-0238), що функціонує на кафедрі промислової фармації КНУТД, відбулися чергові засідання студентських наукових гуртків «Фармтехнолог» (науковий керівник д.т.н., професор кафедри промислової фармації Володимир БЕССАРАБОВ) та «Pharmacon» (науковий керівник к.х.н., доцент кафедри промислової фармації Галина КУЗЬМІНА). В роботі наукових гуртків взяли участь здобувачі першого та другого рівнів вищої освіти спеціальності 226 «Фармація, промислова фармація».

В рамках даного засідання було розглянуто наступні питання:

  • дослідження біодоступності активних фармацевтичних інгредієнтів in vitro та in vivo;
  • формування композиційних матеріалів, що використовуються з метою покращення розчинності важкорозчинних активних фармацевтичних інгредієнтів та оцінка можливості їх практичного застосування;
  • вплив вибору допоміжних речовин на технологію та фармако-технологічні показники якості таблеток.

Під час засідання було обговорено результати наукових розвідок учасників гуртків. Кожен зі студентів доповідав про свої досягнення у основних напрямках досліджень та отримав настанови від керівників щодо подальшої роботи.

Також на засіданні визначились з напрямком роботи гуртків на травень, встановили пріоритетні теми для досліджень та подальшого написання наукових доповідей, які будуть заслухані на наступних засіданнях гуртків. Кращі із робіт відповідно будуть представлені на студентських конференціях та у провідних фахових виданнях.

Заняття гуртків відбуваються регулярно в сучасних лабораторіях кафедри промислової фармації. Будемо раді бачити в наших гуртках студентів, які бажають проводити з користю вільний час, які зацікавлені у поглибленому вивченні дисциплін кафедри та розвитку навичок професійної та наукової діяльності.

15.05.2023