КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ВІРТУАЛЬНА ВИСТАВКА РОБІТ СТУДЕНТІВ BIRMINGHAM CITY UNIVERSITY

У рамках співпраці кафедри мистецтва та дизайну костюма КНУТД з факультетом мистецтв, дизайну та медіа Бірмінгемського міського університету (BCU) (м. Бірмінгем, Велика Британія) студенти та викладачі КНУТД відвідали віртуальну виставку робіт студентів магістерського рівня партнерського університету «STEAMhouse Studio exhibition: Where Ideas Take Flight». Відкриття виставки відбулось 11 травня 2023 року.

Лектори і студенти Birmingham City University на виставці «STEAMhouse Studio exhibition: Where Ideas Take Flight», 11.05.2023 р., м. Бірмінгем, Велика Британія

 

Куратором проєкту є провідний  лектор Birmingham City University Наталія Рожин  в рамках проєкту STEAMhouse. Виставку створено в результаті колоборації студентів різних освітніх програм факультету мистецтв, дизайну та медіа BCU – майбутніми фешн-дизайнерами, дизайнерами текстилю, фешн-менеджерами та фотографами. На виставці представлені роботи студентів, а саме макети одягу, зразки текстилю, фото моделей тощо.

Викладачі та здобувачі освіти бакалаврського та магістерського рівнів кафедри мистецтва та дизайну костюма Факультету дизайну і кафедри моделювання та художнього оздоблення одягу Факультету мистецтв і моди (освітні програми «Дизайн одягу», «Моделювання, конструювання та художнє оздоблення виробів легкої промисловості») та аспіранти Факультету дизайну (освітня програма «Дизайн») під’єдналися до виставки в онлайн-режимі.

 

Фрагменти виставки

 

Працювали над виставкою більш як 100 студентів під керівництвом лекторів магістерського рівня – Наталії Рожин, Катерини Крічлоу, Серджіу Бечіану, Баррі Бетсон, Люсі Феллоуз, бакалаврського рівня Джо Майлз та директора мастерської програми Джасбір Каур. Студенти намагалися відтворити атмосферу дизайнерської майстерні в Бірмінгемі у 2023 році: були розложені лекала та ескізи, відтворена стіна натхнення, стіл з фоторгафіями з лекцій, виставок та групових заходів, студенти намагалися показати, як зароджуються ідеї, прототипи в фешн-дизайні. Зроблено було багато реальних макетів, віртуальних моделей та понад 4000 фотографій. Важливо підкреслити, що виставка «STEAMhouse Studio: Where Ideas Take Flight» також є конкурсом, учасники якого були відзначені дипломами.

Лектори та студенти BCU в виставковій залі

 

Серед представлених робіт приємно було бачити моделі випускниць кафедри МДК КНУТД Софії Ніколаєнко, Анастасії Галушко та Руслани Рудюк, які зараз навчаються на мастерській програмі в BCU.

Цікавість проєкту полягала в можливості відвідати 3D-візуалізацію виставки у віртуальному просторі у додатку spatial, де було представлено повноцінні цифрові моделі одягу, розроблені в програмах для 3D-візуалізації під наглядом Катерини Крічлоу.

Віртуальний тур виставкою

 

Покликання на виставку https://www.spatial.io/s/BCU-MA-STEAM-EXHIBITION-2023-63b9bc2a31b358959a563faf?share=2616330402817061064  

Дякуємо куратору проєкту Наталії Рожин за можливість долучитись до креативної і сучасної події в галузі підготовки фахівців з дизайну одягу, перейняти кращі практики навчання в BCU!

16.05.2023