КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ФЛЕШМОБ «МОЯ УКРАЇНА» ДО ДНЯ ВИШИВАНКИ

Наша історія не тільки давня, а й безперервна та нескінчена. Історія України – це наша краса, гідність, сила, повага до минулого та віра в майбутнє! Попри складне темне провалля радянщини, що намагалася знищити і кинути в небуття українську історію і культуру та боротьбу за свободу і незалежність останніх десятиріч, незламний український дух живе в серцях і розквітає в нашій праці, мистецтві, науці, здобутках і звершеннях.  

В орнаментах української вишиванки закарбовані символи життя, родючості, любові, захисту, добробуту, що є фундаментом української культури. У кожному регіоні свої традиції й особливості вишивки, незміно одне – вишиванка частина генетичного коду українців.

Флешмоб «Моя Україна» має на меті показати всю багатогранність культурної спадщини від сходу до заходу, від півдня до півночі країни та зв'язок поколінь, силу роду, вшанування свого коріння.

За ініціативою Інги Єрмак, доцента кафедри цифрового мистецтва на Факультеті мистецтв і моди створено цифрові арти, що презентують родинні спогади, скарби з різних регіонів України, збережені з любов’ю і шаною, незважаючи на важкі випробування й поневіряння. До флешмобу доєдналися студенти та викладачі кафедр моделювання та художнього оздоблення одягу, моди та одягу, мистецтва та дизайну костюма.

Нас намагаються знищити, а ми перемагаємо! Сильніший не той, хто нападає, а той, хто вистояв!

Шануймо, вивчаймо, зберігаймо, примножуємо на славу України!

18.05.2023