КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

МАЙСТЕР-КЛАС ДЛЯ ЗДОБУВАЧІВ ОСВІТИ ТА ВИКЛАДАЧІВ КАФЕДРИ ТУРИЗМУ ТА ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОГО БІЗНЕСУ

25 травня 2023 році в Київському національному університеті технології та дизайну для здобувачів вищої освіти спеціальностей «Туризм» та «Готельно-ресторанна справа» та викладачів кафедри відбувся майстер-клас з теми «Культурно-етнографічна спадщина як потужний драйвер розвитку туристичного бізнесу країни», який провела Юлія Толкодубова - засновниця  та директорка туристично-подієвої компанії Wellbess Travel Club, організаторка подорожей, мультикультурних проектів та розробниця авторських навчальних курсів. Такі зустрічі здобувачів з практиками  в сфері  індустрії туризму в КНУТД стають вже доброю традицією,  адже це безцінний досвід, навички, знання про початок та труднощі  відкриття власної справи.

Під час заняття і студенти, і викладачі, сповнені наснаги і нових знань опановували нові навички вирішення проблем та відслідували сучасні тенденції розвитку туристичного бізнесу, особливості готельно-анімаційної діяльності, секрети розробки авторських екскурсійних маршрутів, можливості реалізації актуальних туристичних проектів  під час війни та особливо після її завершення.

Особливий наголос був зроблений на те, що етнографічна спадщина українського народу, її вивчення, популяризація та збереження повинні стати одним з пріоритетних напрямків розвитку туристичної галузі України.

На численних світлинах здобувачам було продемонстровано неодмінний атрибут етнографічної спадщини – національне вбрання, що відображає самобутність українського народу та індивідуальність окремих регіонів. Країні. Юлія Толкодубова поділилася прикладами креативного підходу щодо використання цього скарбу нації в туристичній практиці.

Майстер наочно продемонструвала як туризм єднає відпочинок, подорожі, розважальні заходи, навчання, ініціативи та інше, де в центрі - розвиток людини, міста, країни. Цей досвід був надзвичайно корисним для учасників, оскільки вони на практичному прикладі побачили як мультикультурні проєкти поєднуються та інтегруються з різними складовими туристично-подієвого та готельно-ресторанного бізнесу.

 

Здобувачі ще раз впевнилися, що навчання протягом життя, навіть під час викликів, залишається важливою складовою майбутнього фахівця з туризму та готельно-ресторанного бізнесу задля розбудови туристичного бізнесу та економіки країни в цілому.

Пані Юлія щиро відповіла на питання та поділилася планами на майбутнє.

Дякуємо за зустріч!

 

31.05.2023