КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ЕКСКУРСІЯ В МУЗЕЇ ВИШИВАНКИ ДЛЯ ЗДОБУВАЧІВ ОСВІТИ КАФЕДРИ МИСТЕЦТВА ТА ДИЗАЙНУ КОСТЮМА

26 травня 2023 року здобувачі освіти бакалаврського і магістерського рівнів кафедри мистецтва та дизайну костюма (освітні програми «Дизайн одягу», «Дизайн (за видами)») разом з науково-педагогічними працівниками – завідувачем кафедри Калиною Пашкевич, професором Наталією Чупріною, доцентами Іриною Давиденко, Галиною Кокоріною, Оленою Герасименко відвідали Музей вишиванки КНУТД.

У Музеї вишиванки, відкриття якого урочисто відбулося 18 травня 2023 року, панує приємна святкова атмосфера української культури, представлено артефакти, старовинні речі та аутентичні вироби, які передають багатство, працьовитість, щедрість, щирість українського народу та переконують українське – це красиво.

Лектори кафедри Галина Кокоріна, кандидат технічних наук, доцент та Олена Герасименко, доктор філософії провели екскурсію, розповіли про зразки одягу, рушників, предметів побуту, що експонуються в музеї.

 

Представлені в музеї експонати зацікавили здобувачів освіти не лише як пам’ятки української культури, а й як джерело натхнення для майбутніх колекцій молодих дизайнерів одягу. Особливу цікавість викликала унікальна серія «Кролевецькі рушники» з Сумщини.

Візит до музею залишив приємні спогади і відчуття у відвідувачів. Дуже добре, що в Київському національному університеті технологій та дизайну за ініціативи ректора, академіка Івана Михайловича Грищенка з’явився такий осередок культури, де можна ознайомитись з історією нашої держави, доторкнутися до аутентичних речей, отримати позитивну енергію і натхнення для нових творчих проєктів.

 

31.05.2023