КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ЕКСКУРСІЯ СТУДЕНТІВ ФАКУЛЬТЕТУ МЕХАТРОНІКИ ТА КОМП’ЮТЕРНИХ ТЕХНОЛОГІЙ ДО АТ «ФАРМАК»

30 травня 2023 року студенти Факультету мехатроніки та комп’ютерних технологій КНУТД спеціальностей 131 «Прикладна механіка», 133 «Машинобудування» (кафедра механічної інженерії) та 174 «Автоматизація та комп'ютерно-інтегровані технології» (кафедра інформаційних та комп'ютерних технологій) у супроводі викладачів Сергія Кошеля, Юрія Ковальова та Юрія Лебеденка відвідали виробництво АТ «ФАРМАК».

Олена Колесник, менеджер з  питань комунікацій АТ «Фармак» ознайомила студентів з історією становлення підприємства та зі сферою його діяльності. На теперішній час АТ «Фармак» є провідним учасником фармацевтичного ринку України, який досягає найвищих обсягів поставок та продажу лікарських засобів. Компанія виготовляє препарати, які використовують для боротьби з застудою, ендокринологічними проблемами, шлунково-кишковими захворюваннями, серцево-судинними та неврологічними розладами та ін. Продукція АТ «Фармак» також успішно експортується до більш ніж 40 країн у всьому світі.

Євген Лисенко, заступник начальника цеху № 1  з механічної частини розповів про сучасне обладнання, що використовується у виробництві ліків та наголосив, що забезпечення жорстких вимог відповідно до стандартів готової продукції можливе лише через упровадження автоматизованих мехатронних систем з використанням сучасного обладнання з виготовлення медичних препаратів, їх фасування та пакування.

 

Ірина Петренко, інженер-технолог цеху № 1 ознайомила з технологією виробництва лікарських засобів. Особливу увагу було приділено забезпеченню високого рівня чистоти на виробничих ділянках, що є запорукою виготовлення високоякісної продукції.

Зустріч відбулася у дружній, теплій атмосфері. Студенти виявили зацікавлення до можливостей проходження практики та подальшого отримання роботи в компанії.

04.06.2023