КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ВІДКРИТІ ЛЕКЦІЇ ПРОФЕСОРА МАЙТА РУНГІ, РЕКТОРА ЕСТОНСЬКОГО УНІВЕРСИТЕТУ ПРИКЛАДНИХ НАУК З ПІДПРИЄМНИЦТВА МАЙНОР (М. ТАЛЛІНН, ЕСТОНІЯ)

Уже доброю традицією є проведення відкритих онлайн-лекцій іноземних лекторів для студентів Факультету управління та бізнес-дизайну. Так  наприкінці семестру – 25 та 29 травня 2023 року відбулися лекції з теми «Smart City: innovation supportive environment» (Розумне місто: середовище, сприятливе для інновацій) та «Tips & hints for innovation management» (Поради та підказки щодо управління інноваціями) Майта Рунгі, доктора наук, професор, ректора Естонського університету підприємництва Майнор (м. Таллінн). Лекції було проведено англійською мовою.

 

У лекції «Розумне місто: середовище, сприятливе для інновацій», яку 25 травня 2023 року із великим зацікавленням слухали як студенти освітньої програми «Смарт-економіка», так й інших спеціальностей та освітніх програм факультету, професор Майт Рунгі розповів про майбутні зміни в міському середовищі та як розумні міста реагують на ці зміни.

 

Досить цікавою була частина лекції, де професор Майт Рунгі розповів про те, як побудувати розумне місто, як розумні міста підтримують інновації, які існують важливі аспекти розумного міста (стійкий/екологічний, соціальний, економічний/бізнес), які розумні міста є кращими та як Таллінн намагається відповідати цим очікуванням.

 

Лекція професора Майт Рунгі відбувалась англійською мовою, після чого здобувачі задавали питання та відбулася жвава дискусія.

Під час лекції професор Майт Рунгі також наголосив на важливості побудови та подальшому розвитку розумних міст (яких в Естонії планується побудувати 15), їх вагомості та цінності, та на тому, яким може бути розумне місто в майбутньому.

29 травня 2023 року професор Майт Рунгі прочитав лекцію з теми: «Поради та підказки щодо управління інноваціям» (Tips & hints for innovation management) для студентів спеціальності «Менеджмент» та всіх бажаючих з інших спеціальностей факультету.

У лекції було описано інноваційне середовище Естонії. Управління інноваціями розглядається та описується через різні призми: від аспектів стартап-бізнесу до важливих характеристик інноватора і робочого середовища, чинників успіху стартап-бізнесу і зростання.

У цьому контексті було розглянуто такі основі питання:

‒      характеристика стартап середовища Естонії;

‒      умови розвитку інноваційної екосистеми;

‒      роль технологій цифрової комерції та фінтех у розвитку екосистеми.

Змістовні та цікаві презентації, важливі рекомендації та надихаюча доброзичлива обстановка – це те, що вирізняло лекції високоповажного колеги!

Студенти та викладачі Факультету управління та бізнес-дизайну висловлюють щиру вдячність професору Майту Рунгі за проведені лекції,а також сподіваються на подальшу плідну співпрацю в рамках реалізації угоди за виграним проктом ERASMUS+ KA171 між Київським національним університетом технологій та дизайну та Естонським університетом підприємництва Майнор (м. Таллінн, Естонія).

04.06.2023