КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ЛЕКЦІЯ ПРОФЕСІОНАЛА-ПРАКТИКА «СУЧАСНІ РЕАЛІЇ ТА ПЕРСПЕКТИВИ ДЛЯ МАЙБУТНІХ ФАХІВЦІВ З ТЕХНОЛОГІЙ ЛЕГКОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ»

22 травня 2023 р. в Київському національному університеті технологій та дизайну проведено відкриту лекцію Тетяни Ольмезової, директора з виробництва ТОВ «Текстиль Захист» з теми «Сучасні реалії та перспективи для майбутніх фахівців з технологій легкої промисловості».

Захід відбувся в рамках вивчення освітніх компонентів (ОК) «Промислове виробництво виробів», «Комп’ютерний дизайн виробів», «Інноваційні технології промислових виробів» для здобувачів бакалаврського, магістерського рівнів освітньо-професійної програми (ОПП) «Моделювання, конструювання та художнє оздоблення виробів легкої промисловості»

(гр. БШМКск-21, гр. БШМК-19, гр. БШМК-22, гр. БШМК-21, гр. МгШМК-22), а також в межах ОК «Технології виготовлення виробів» для здобувачів бакалаврського, магістерського рівнів  ОПП «Дизайн одягу», «Дизайн (за видами)» (гр.МгД2-22, гр.БДо1,2-20, гр.БДо1,2-19).

Розповідаючи учасникам вищої освіти Факультету мистецтв і моди та Факультету дизайну про асортимент виготовляємої продукції різного призначення, зокрема для військовослужбовців, обсяги виробництва, ринки збуту підприємства, Тетяна Ольмезова як професіонал-практик, співвласниця і співзасновниця ТОВ «Текстиль Захист», випускниця університету наголосила на важливості легкої промисловості для відновлення економіки України, на здатності до швидкої адаптації галузі у складних умовах воєнного стану.  

Спікер поділилися практичним досвідом роботи реального виробництва та досягненням амбітних цілей щодо впровадження інноваційних виробничих технологій та технічного оснащення виробництва. Розповіла про особливості технологічного процесу розробки нових моделей та підготовки їх до запуску у виробництво в умовах збройної агресії росії проти України, роботу з технічною документацією, висвітлила реальні приклади управлінських дій за умов сьогодення виготовлення продукції.

Під час лекції її учасники поглибили свої  знання про сучасне розкрійне обладнання із спеціалізованим програмним забезпеченням, транспортні засоби, документацію технологічного процесу розкрою матеріалів. Особливо цікавою була інформація про вибір методів обробки та застосування сучасного швейного обладнання для виготовлення виробів різного призначення у промисловому виробництві. Під час лекції було акцентовано увагу на важливості якісного оформлення лекал і проєктно-конструкторської документації із застосуванням САПР одягу.

Лектор наголосила на багаторічній співпраці з нашим університетом, на якісній фаховій підготовці здобувачів вищої освіти, а на підтвердження своїх слів навела приклади роботи випускників ОПП «Моделювання, конструювання та художнє оздоблення виробів легкої промисловості» та проходженням практики на підприємстві.

Присутні викладачі і здобувачі вищої освіти Факультету мистецтв і моди, а також Факультету дизайну зацікавлено слухали досвідченого спікера-практика.

Тетяна Сергіївна ознайомила здобувачів вищої освіти з сучасними вимогами до фахівців на ринку праці, а також розповіла про  можливості працевлаштування для майбутніх випускників – конструкторів одягу та технологів швейного виробництва. Зустріч сприяла усвідомленому вибору виду професійної діяльності, допомогла оцінити власні здібності, інтереси, можливості та усвідомлено обрати майбутню професію. Насичена й надзвичайно пізнавальна лекція практика від українського підприємства легкої промисловості супроводжувалась запитаннями студентів щодо актуальних вакансій та їхнього працевлаштування.

Висловлюємо щиру вдячність Тетяні Сергіївні за багаторічну плідну співпрацю з університетом, ефективну комунікацію, змістовний та ґрунтовний матеріал лекції, що відбулася у доброзичливій дружній атмосфері.

 

Прийміть щирі вітання з нагоди професійного свята – Дня працівників текстильної і легкої промисловості, а також подяку за ваш професіоналізм, сумлінну працю, відповідальне ставлення до справи, усвідомлення важливості свого внеску в розвиток економіки України!

 

06.06.2023