КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ОСОБЛИВОСТІ УКЛАДЕННЯ ДОГОВОРУ ПРО НАДАННЯ ПРАВНИЧОЇ ДОПОМОГИ

14 вересня 2023 року відбулося засідання наукового гуртка «Актуальні проблеми публічного права» (керівники наукового гуртка Оніщик Ю.В., Коваленко І.А.). Тема: «Особливості укладення договору про надання правничої допомоги».

На початку засідання керівником наукового гуртка, завідувачем кафедри приватного та публічного права, доктором юридичних наук, професором Юрієм Оніщиком було наголошено, що договір про надання правничої допомоги є головним документом для провадження адвокатської діяльності. Такий договір встановлює межі і предмет надання правничої допомоги, а також повноваження адвоката.

Під час засідання було розглянуто зразки договорів про надання правничої допомоги.

Учасники засідання обговорили вимоги до договору про надання правничої допомоги, форму і зміст договору про надання правничої допомоги, сторін договору про надання правничої допомоги, предмет договору про надання правничої допомоги, обов‘язки сторін, строки і умови надання правничої допомоги, ціну договору про надання правничої допомоги, порядок обчислення гонорару, порядок здійснення розрахунків, відповідальність і вирішення спорів, строк дії договору про надання правничої допомоги, підстави для відмови в укладенні договору про надання правової допомоги, особливості припинення та розірвання договору про надання правничої допомоги.

Враховуючи нинішні умови, що пов’язані з військовою агресією росії проти України, особливу увагу було приділено особливостям укладення договору про надання правничої допомоги дистанційно.

 

18.09.2023