КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ЗАСІДАННЯ ГУРТКА «ТЕОРІЯ ВИБОРУ ТА ПРИЙНЯТТЯ РІШЕНЬ»

11.10.2023 року в Київському національному університеті технологій та дизайну на кафедрі прикладної фізики та вищої математики  відбулося чергове засідання гуртка  «ТЕОРІЯ ВИБОРУ ТА ПРИЙНЯТТЯ РІШЕНЬ», мета якого навчити формалізувати практичну проблему мовою математики,  обґрунтовувати модель та аналізувати результати дослідження; підвищувати пізнавальну діяльність та цікавість до математики, самоосвіти. Керівник гуртка кандидат фізико-математичних наук, доцент Оксана Лагода.

Тема засідання: «Застосування мінімаксного критерію та критерію Лагранжа для розв’язування найпростіших статистичних задач прийняття рішень».

Гурток відвідали студенти груп  БІТ 1-22, БІТ 2-22, БІП 1-22 та БІП 2-22.  Було розглянуто антагоністичний випадок  матричних ігор, зокрема матричні ігри з сідловими точками. Побудовано матрицю виграшів для гри «two-finger morra» та знайдено її максимін та мінімакс. Проаналізовано алгоритм знаходження сідлової точки за умови, що вона існує. Розглянуті випадки мінімаксного критерію та критерію Лагранжа. Запропоновано розв’язати та задачу полковника Блотта та «five-finger morra» вручну та за допомогою програмування певних модулів.

 

19.10.2023