КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ПЕРША СПРОБА ПРАКТИЧНОЇ СПІВПРАЦІ ЦУЕ ТА КАФЕДРИ МАРКЕТИНГУ ТА КОМУНІКАЦІЙНОГО ДИЗАЙНУ

На початку року, згідно плану роботи Центру управління енергоефективністю (ЦУЕ), було намічено відновити навчання та атестацію енергоаудиторів. В процесі діяльності підготовлено відповідний інформаційний лист, активізовано адресарій Центру та надіслано близько тисячі звернень. Цей маркетинговий захід дозволив залучити певну кількість бажаючих з різних міст, але цього виявилось недостатньою для повної загрузки Навчально-наукової лабораторії «Центр енергоефективності». Враховуючи комерційну складову в навчанні, на ринку освітніх послуг виникла здорова конкуренція. Для успішної діяльності було вирішено запровадити сучасні маркетингові інструменти.

Виникла ідея залучити студентів кафедри Маркетингу та комунікаційного дизайну нашого університету, щоб у процесі навчання вони поєднали теоретичні знання з практичним застосуванням на прикладі Центру енергоефективності. Цей напрямок роботи підтримав Панасюк Ігор Васильович, керівник Комісії з атестації енергоаудиторів та домовився з завідуючою Кафедри Євсейцевою Оленою Сергіївною, щира подяка якій за згоду та підтримку.

В результаті, Навчально-наукова лабораторія «Центр Енергоефективності», спільно з кафедрою Маркетингу та комунікаційного дизайну провела ряд заходів, направлених на аналіз та популяризацію сфери енергоефективності.

В ході роботи було визначено цільову аудиторію, а також розроблено комплекс первинних дій, пов'язаних із поширенням інформації про Центр Енергоефективності мережею Інтернет.

 

Для цього обрано декілька напрямків, серед яких:

- Email розсилка

- Соціальні мережі

- Відеохостинги

В якості основи, що має підвищити рентабельність маркетингової діяльності, був написаний рекламний текст та створений ряд відеороликів, направлених на ознайомлення користувачів із концепцією Центру Енергоефективності.

Кафедру представили:

Євсейцева Олена Сергіївна, завідувачка кафедри, кандидат економічних наук, доцент.

Шіковець Катерина Олексіївна, кандидат економічних наук, доцент.

Квіта Галина Миколаївна, кандидат економічних наук, доцент

 

Серед студентів над проектом працювали:

Студент групи МгКМ-22 Вяткін Олег

Студент групи МгКМ-22 Соляр Богдан

Студентка групи БМР-1-22 Самойленко Ксенія

Студент групи БМР-1-21 Стучинський Олександр

Окрему вдячність необхідно висловити голові первинної профспілкової організації студентів КНУТД Сінькевич Тетяні Віталіївні, студентці кафедри Управління та смарт-інновацій, групи БПУА-1-21 за активну участь у зйомці відеоролику.

 

В кінці інформаційного блоку представлені необхідні посилання на відеоматеріали.

На зустрічі з колективом знімальної групи було висловлено надії на практичний результат, щодо залучення бажаючих до навчання та сертифікації енергоаудиторів і розглянута можливість продовжити цю роботу спільно із партнерами Центру управління енергоефективністю, пропонуючи їм виготовлення спільних рекламних роликів, маючи вже відповідний досвід. Відповідні переговори уже проведені, наші пропозиції розглядаються. Важливо продемонструвати своє уміння, щось нове та оригінальне з метою демонстрації своїх переваг на вже існуючому ринку маркетингових послуг.

02.11.2023