КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

СТУДЕНТСЬКІ АКТИВНОСТІ – НАВЧАЛЬНІ ТА МИСТЕЦЬКІ – НА ЛОКАЦІЯХ НАУКОВО-ТЕХНІЧНОЇ БІБЛІОТЕКИ КНУТД

В оновленому просторі читальної зали науково-технічної бібліотеки КНУТД щодня відбуваються різноманітні активності. Першокурсники університету та коледжу мають сучасні локації для реалізації своїх освітніх інтересів через практику та творчість.

 

ШВИДКИЙ МАЛЮНОК У БІБЛІОТЕЦІ

2 листопада 2023 року в читальній залі КНУТД відбулося засідання науково-творчого гуртка “Sketching Club” (наукові керівники: доцент Дар’я Чембержі, ст. викладач Світлана Пашукова). Заняття організувала Світлана Пашукова, старший викладач кафедри цифрового мистецтва факультету мистецтв і моди.

Здобувачі вищої освіти першого (бакалаврського) рівня спеціальності 022 «Дизайн» групи БДг3-23 взяли участь у скетчінг-сесії. Нагадаємо, скетчінг (від англійського слова “sketch” – етюд, замальовки, начерк) – техніка швидких малюнків. Члени гуртка мали можливість розширити знання про базові пропорції людини.

Хоча скетчі є простими малюнками, дуже часто вони стають справжніми шедеврами професійних художників та новачків. Скетчі можуть стати прообразами майбутніх картин, тому навички такої техніки дуже важливі та цікаві для студентів.

Учасники гуртка опановували виконання начерків у швидкому темпі, здобували навички використовувати у роботі різні графічні матеріали. Позуючи один одному по черзі начерк, гуртківці мали завдання «упіймати» та візуалізувати основне у своїй моделі.

Засідання наукових гуртків в науково-технічній бібліотеці стало доброю традицією, коли студенти водночас можуть звернутися до ресурсів бібліотеки, а також взяти участь в інтерактивній екскурсії бібліотечним простором.

 

ЗУСТРІЧ СТУДЕНТІВ ФАХОВОГО КОЛЕДЖУ МИСТЕЦТВ ТА ДИЗАЙНУ КНУТД У БІБЛІОТЕЦІ

9 листопада 2023 року у приміщенні читальної зали (1-394) відбулося практичне заняття зі студентами Відокремленого структурного підрозділу «Фаховий коледж мистецтв та дизайну КНУТД».

Людмила Крехова, завідувачка відділу зберігання фондів розповіла першокурсникам коледжу про бібліотеку, практично продемонструвала правила та методику користування книжковим і періодичним фондом, посібниками та методичними доробками науковців університету з інституційного репозитарія.

Співробітники бібліотеки ознайомили студентів коледжу з фондами електронної бібліотеки КНУТД у комп’ютерній зоні бібліотеки, адже кожен студент коледжу вже зареєстрований як користувач.

Сподіваємося, що студенти коледжу, будучи віртуальними користувачами електронної бібліотеки, будуть постійними відвідувачами бібліотечних просторів КНУТД.

Висловлюємо вдячність завідувачці бібліотеки коледжу Людмилі Мурвйовій, а також співкерівнику науково-творчого гуртка “Sketching Club” Світлані Пашуковій за організацію зустрічі з креативними і талановитими молодими митцями КНУТД у локаціях НТБ.

16.11.2023