КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

КАФЕДРА МОДИ ТА СТИЛЮ ФАКУЛЬТЕТУ МИСТЕЦТВ І МОДИ ВІТАЄ СТУДЕНТІВ ТА ПИШАЄТЬСЯ ЇХНІМИ ЗДОБУТКАМИ

Щорічно, 17 листопада, у світі та в Україні відзначають Міжнародний день студента. Дружній колектив науково-педагогічних працівників та співробітників кафедри моди та стилю вітає здобувачів вищої освіти Київського національного університету технологій та дизайну.

В університеті студентство з перших років навчання має можливість реалізувати себе в фаховому напрямі з наукової діяльності та творчого розвитку. Так, здобувачі ОПП «Моделювання, конструювання та художнє оздоблення виробів легкої промисловості» та «Конструювання та технології швейних виробів» є постійними учасниками, а також переможцями, міжнародних та всеукраїнських творчих конкурсів, які проводяться в Україні та за її межами.

  

  

   

Авторські роботи студентів-переможців міжнародних конкурсів 2023 року за кордоном
(Євгенії Онушко, Любави Братчикової, Любові Стрижак, Анастасії Джулай, Катерини Яценко, Анастасії Молодан, Яни Сороки, Наталії Солтис)

 

Так, переможцями ХХIIІ Міжнародного конкурсу молодих дизайнерів «Печерські Каштани» 2023 року стали Анастасія Молодан, Євгенія Онушко, Ярослава Шибовська, Анастасія Джулай, Любава Братчикова, Яна Сорока, Анна Гудима.

Серед переможців XХ Міжнародного конкурсу одного образу та новорічно-різдвяного декору «Сузір’я «Каштан» відмічено Любаву Братчикову, Ярославу Шибовську, Ладу Глібко, Юлію Ключевську, Вікторію Притульську, Анастасію Молодан, Анну Верес, Яну Бобренко,  Євгенію Лазарів, Аліну Собильську, Аліну Богачову, Ірину Загребельну.

Учасники ІІ Міжнародного конкурсу студентських дизайнерських робіт «DIGITAL FASHION»: Анастасія Молодан, Марія Майсак, Еліза Девляшова, Поліна Пашко, Аліна Гонтаренко.

Сертифікати та дипломи студентів-учасників творчих конкурсів:
Євгенії Лазарів, гр. БШМК-20(ск-22), Наталії Солтис, гр. МгШ-23; Аліни Гонтаренко, гр. БШ-21(ск-23); Анастасії Курушкіної, гр. БШ-20(ск-22);
Ірини Дмитришеної, гр. БШ-22; Поліни Пашко, гр. БШ-21(ск-23); Елізи Девляшової, гр. БШ-21(ск-23); Марії Майсак, гр. БШ-21(ск-23)

 

Здобувачі вищої освіти кафедри моди та стилю також беруть участь у науковій діяльності кафедри та ведуть активну пошукову роботу, результати якої висвітлені на міжнародних та всеукраїнських наукових конференціях: Ярослава Шибовська (Design, Visual Art & Creativity: Modern Trends and Technologies, І міжнародна науково-практичної конференція, м. Запоріжжя); Євгенія Онушко, Діана Омельченко, Любава Братчикова, Євгенія Лазарів, Євгенія Музичук, Тетяна Руднєва, Марія Корчак, Олена Толстошеєва, Анастасія Стельмах, Наталія Ромашко, Леонід Гавриш, Юлія Олицька, Аліна Собильська, Катерина Козловська, Анастасія Підлісна, Вікторія Михайлюк (VII міжнародна науково-практичної конференція текстильних та фешн-технологій KyivTex&Fashion); Яна Кажукало (Modern problems of science, education and society. Proceedings of the 8th International scientific and practical conference. SPC «Sci-conf.com.ua»; Міжнародна науково-практична інтернет-конференція «Ресурсозберігаючі технології легкої, текстильної і харчової промисловості» (Хмельницький); Proceedings of the V-th international symposium Creativity technology marketing, Moldova; Proceedings of the 2nd International scientific and practical conference «Progressive research in the modern world», USA); Вікторія Варволік (International scientific and practical conference «Digital transformation and technologies for the sustainable development all branches of modern education, science and practice», Lomza, Poland – Kharkiv. Ukraine); Вікторія Варволік, Катерина Рощина (Синергія науки і бізнесу у повоєнному відновленні Херсонщини: міжнародна науково-практична конференція, ХНТУ).

Сертифікати учасників міжнародних та всеукраїнських наукових конференцій
Яни Кажукало, гр. БШ-20(ск-22); Анастасії Курушкіної, гр. БШ-20(ск-22); Аліни Черномизи, гр. БШ-21(ск-23)

 

Участь у діяльності студентських наукових гуртків сприяє розкриттю творчого та  наукового потенціалу здобувачів вищої освіти, умінню ведення дискусії, розвитку критичного мислення та навичок дослідницької роботи.

Засідання наукових гуртків кафедри моди та стилю: «Створення нових видів спеціального, виробничого, форменого  одягу з прогнозованими характеристиками,
«Дизайн  одягу  з використанням інформаційних технологій», «Креативне проєктування та iнновацiйнi технології виготовлення швейних виробів»

 

Студенти розширюють свій світогляд, набувають фахових знань й умінь не лише в КНУТД. Здобувачі вищої освіти протягом навчання реалізують можливості неформальної освіти, поглиблюючи знання з дисциплін освітньо-професійних програм кафедри, пройшовши курси, які розміщені на різних інтернет-платформах.

Так, студентка групи БШМК-20(ск-22) Євгенія Лазарів підвищила фахові компетентності під час навчання на курсах на інтернет-платформах не лише з освітніх компонентів ОПП, а й креативних для розширення власного творчого потенціалу. Студентки Наталія Ромашко та Валерія Кондакова (група МгШ-23) пройшли ознайомлювальний онлайн-курс «Знати, як допомогти», який висвітлює базові принципи психології для роботи з травмами дітей та дорослих, та отримали знання для підтримки ментального здоров’я. Софія Ковальова закінчила курс з конструювання «Білизна+» творчої студії «Артхауз».

Сертифікати про успішне проходження курсів
Софія Ковальова, гр. БШ-20(ск-22); Поліна Пашко, гр. БШ-21(ск-23); Марія Майсак, гр. БШ-21(ск-23);
Валерія Кондакова, гр. МгШ-23; Євгенія Лазарів, гр. БШМК-20(ск-22)

 

Сьогодні і завжди діяльність волонтерів в Україні відіграє важливу роль у суспільстві, особливо у періоди кризи та післявоєнного відновлення. Волонтери добровільно беруть участь у різних проєктах, спрямованих на благодійність, допомогу нужденним, розвиток освіти та культури, захист прав людини та довкілля. Так, здобувачі вищої освіти всіх рівнів (бакалаври, магістри, аспіранти) кафедри моди та стилю беруть активну участь у волонтерських заходах різного спрямування.

Софія Бондарчук успішно пройшла міжнародне стажування AIESEC Leadership Development в дитячому садочку «Vyturelis» у м. Каунас (Литва) від організації Global Volunteer за програмою «Youth 4 Impact». Проєкт має на меті сприяти досягненню цілей сталого розвитку № 4 «Якісна освіта» та глобальних цінностей громадян шляхом створення та відкриття простору для якісної освіти для людей різного віку.

Восени цього року студентів освітньо-професійних програм «Конструювання та технології швейних виробів» та «Моделювання, конструювання та художнє оздоблення виробів легкої промисловості» було залучено до толоки на честь Всесвітнього дня прибирання 2023 за підтримки Let’s do it Ukraine та УСЛ. Ця подія стала частиною найбільшого глобального екологічного руху і зібрала разом десятки тисяч громадян України та мільйони людей у всьому світі.

Студентки групи БШ-22 Катерина Шушура і Єлізавета Войченко взяли участь в особливому благодійному заході, який організував профком студентів КНУТД. Вони відвідали притулок для бездомних собак. У дівчат була можливість цікаво провести вільний від навчання час, поспілкуватись із тваринами і вигуляти їх у парку.

Волонтерська діяльність студентів кафедри моди та стилю

 

Аспірантка Тетяна Ременєва разом зі студентами кафедри багато років поспіль бере активну участь у волонтерському русі. Волонтери разом з Тетяною надають допомогу біженцям, розшукують та підтримують зниклих людей, постачають гуманітарну допомогу у зони конфліктів, допомогають у медичних закладах та дитячих будинках. Також вони проводять освітні заходи, тренінги і курси для дітей та дорослих, допомагаючи розвивати їх навички та здібності з метою соціальної адаптації. Найпершими для Тетяни стали заходи з проведення систематичних творчих майстер-класів для дітей у відділенні онкогематології «Охматдит» та Національного інституту раку – арттерапія для хворих дітей, починаючи з 2005 року – студентських років навчання у КНУТД. У подальшому також регулярними стали відвідування та збори для забезпечення дитячих будинків у Київській та суміжних областях країни. З жовтня 2022 року  Тетяна Ременєва – доброволець-волонтер з допомоги військовим.

 

 

Наша волонтерська молодь є важливою ланкою у суспільстві, яка привносить позитивні зміни у життя людей, що опинилися у складних ситуаціях. Їхня робота дає можливість об’єднати різні групи людей, подолати соціальні та культурні відмінності, сприяючи громадянській єдності та розвитку країни.

Студенти кафедри моди та стилю постійно залучені до патріотично-виховних заходів університету та кафедри, які сприяють більш глибокому вивченню культурної спадщини й традицій українського народу, пізнанню історичного минулого нашої держави.

Колаж творчих робіт студентів 2023/2024 н. р. до Дня українського козацтва  авторів:
Анастасії Джулай, Андріани Оліфір, Євгенії Лазарів, Анастасії Молодан, гр. БШМК-20 (ск-22); Аліни Собильської, Аліни Кічук, гр. МгШМК-23; Марини Грищенко, гр. БШ-20 (ск-22), Елізи Девляшової, гр. БШ-21 (ск-23); Вікторії Михайлюк, Анастасії Стельмах, Дар’ї Ануфрієвої, Світлани Шнайдер, гр. БШМК-23; Ангеліни Лучко, гр. БШ-21 (ск-23), Анастасії Мазурик, гр. БШ-21 (ск-23); Анни Гудими, гр. БШ-20 (ск-22), Марії Космідайло, гр. БШ-20 (ск-22), Олексія Агаркова гр. БШМК-22

 

Колаж творчих робіт студентів 2022/2023 н. р. до Міжнародного дня сім’ї.
Автори: Аліна Богачова, Любов Стрижак, Анна Верес, Катерина Яценко, Яна Бобренко, гр. БШМКск-20; Євгенія Кугот, Поліна Комар, Діана Омельченко, гр. БШМКСК-21; Анастасія Молодан гр. БШМК-20, Анастасія Підлісна гр. БШМКск-20; Аліна Собильська, Аліна Кічук гр. БШМК-21; Адріана Паховська, Аліса Константиненко, гр. БШМК-21; Олександра Міхнюк, Катерина Левицька, Анастасія Василенко, Оксана Щерба, гр. БШМК-22; Євгенія Лазарів гр. БШМК-20; Віктор Білявський, Давид Воронюк, Олексій Агарков БШМК-22; Юлія Мартинчук гр. БШМК-21, Лія Майсурадзе, гр. БШМКск-21

 

ВІТАЄМО З МІЖНАРОДНИМ ДНЕМ СТУДЕНТА!

Бажаємо цікавих подій і натхнення досягати нових вершин, бути наполегливими, креативними, максимально використовувати всі можливості, які надає вам сьогодення. Нехай роки в університеті, що пролітають так швидко, залишать у вашій пам’яті радісні й позитивні враження та яскраві спогади на все життя!

 

17.11.2023