КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ЛЕКЦІЯ ВЛАСТІМІЛА ВІЦЕНА ДЛЯ ЗДОБУВАЧІВ ВИЩОЇ ОСВІТИ КАФЕДРИ ПРИВАТНОГО ТА ПУБЛІЧНОГО ПРАВА

27 листопада 2023 року за ініціативи директорки Інституту права та сучасних технологій Тетяни Власюк, кандидатки економічних наук, доцентки та Юрія Оніщика, завідувача кафедри приватного та публічного права, доктора юридичних наук, професора, для здобувачів першого (бакалаврського), другого (магістерського), третього (освітньо-наукового) рівнів вищої освіти зі спеціальності «Право», першого (бакалаврського) рівня вищої освіти зі спеціальності 052 «Політологія» та 054 «Соціологія», відбулася лекція у змішаному форматі з теми «Право Європейського Союзу» Властіміла Віцена (Vlastimil Vicen), доцента, JUDr. (доктор права), інженера, доктора філософії (Ph.D), МВА, LLM, завідувача кафедри адміністративного та європейського права Університету економіки та менеджменту в Братиславі (Vysoká škola ekonómie a manažmentu v Bratislave), Братислава, Словацька Республіка.

 

Інформаційна довідка про лектора:

Властіміл Віцен відомий учений, бізнесмен та політик. У 90-х роках мав стрімку політичну кар'єру, був членом Словацької народної ради (1992) та, пізніше, Народної ради Словацької Республіки (1993), працював у складі Комітетів з безпеки, навколишнього середовища, питань державного управління, самоврядування та національностей. Брав участь у процесах політичної інтеграції суспільства, створення і поширення демократичних програм, легітимізації і здійсненні політичної влади в Словаччині. Був задіяний у підготовці перших вільних виборів в Чехословацькій Соціалістичній Республіці (1989). Володар найвищої державної нагороди Орден Андрія Глінки І ступеня (Rad Andreja Hlinku). Почесний професор та почесний доктор Львівського університету бізнесу та права Україна; почесний професор та експерт з безпеки та права Європейського інституту безперевної освіти (Európsky inštitút ďalšieho vzdelávania), Словаччина; почесний доктор Університету Юніон Ніколи Тесли (University «Union – Nikola Tesla»), Сербія.

Разом з науковими командами України та Словаччини він підготував чимало актуальних монографічних досліджень, займався розробкою проєктів нормативних актів Словацької Республіки, був гарантом багатьох міжнародних конференцій та наукових проєктів.

Основною місією Властиміла Віцена є передача знань студентству з урахуванням, що саме у віці студентства переживається пік життєвого оптимізму та формується активна соціальна позиція.

Основним колом наукових інтересів ученого є філософія права в системі юридичних наук, правові питання регулювання економічних процесів, юридична психологія, соціальна відповідальність, сталий розвиток. Властіміл Віцен викладає лекції студентам університетів України, Словаччини, Чехії.

 

Модераторами заходу виступили Наталія Фастовець, заступниця директора Інституту права та сучасних технологій, кандидатка наук з державного управління, доцентка та Тетяна Букорос, директорка науково-технічної бібліотеки КНУТД, кандидатка політичних наук, доцентка.

У лекції взяли участь студенти першого (бакалаврського) рівня вищої освіти груп БП-23, БП-22, БП-21, БП-20, БППК-23, БСК-23, БППК-22, студенти другого (магістерського) рівня вищої освіти груп МГП-23, МГЗП-23, МГП-22, МГЗП-22, аспіранти третього (освітньо-наукового) рівня вищої освіти груп ДФЗП-20, ДФП-22, ДФПв-22, ДФП-23.

Метою лекції було актуалізувати розуміння у здобувачів вищої освіти сутності та системи права Європейського Союзу, узагальнити інформацію щодо принципів права Європейського Союзу, охарактеризувати суб’єктів права Європейського Союзу, розкрити основи співробітництва України та Європейського Союзу.

Особливу увагу лектор приділив характеристиці структурних елементів Європейського Союзу, особливостям його зовнішньої та внутрішньої політики, надав авторський аналіз проблемам організації політичної влади в Європейському Союзі, узагальнив актуальні питання правового та політичного контексту євроінтеграції.

Наприкінці лекції Властіміл Віцен ініціював своєрідний фітбек з учасниками, запитавши у аудиторії, чи була для них лекція корисною, поцікавився запитом аудиторії для врахування у наступних зустрічах.

Щиро вдячні Властімілу Віцену за цікаву, змістовну та корисну лекцію!

30.11.2023