КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

УСПІШНІ РЕЗУЛЬТАТИ ЗУСТРІЧІ КЕРІВНИЦТВА ТА ВОРКШОПУ МІЖНАРОДНОЇ КОМАНДИ ПРОЄКТУ ERASMUS-EDU-2021-VIRT-EXCH VEHUB4YOU У М. РИГА (ЛАТВІЯ)

Із 10 по 15 грудня 2023 року у столиці Латвійської Республіки місті Рига відбулась друга зустріч партнерів - команд-учасниць грантового проєкту Програми Еразмус+, напрям «Віртуальні обміни у сферах вищої освіти та молоді» - ERASMUS-EDU-2021-VIRT-EXCH «МІЖНАРОДНА МЕРЕЖА ВІРТУАЛЬНИХ МОЛОДІЖНИХ БІЗНЕС ХАБІВ», VEHUB4YOU.

Університети та організації, які беруть участь у реалізації проєкту:

Київський національний університет технологій та дизайну – ініціатор проєкту;
Університет Фоджа (Італія) – координатор проєкту;
Університет прикладних наук RISEBA (Латвія);
Мінгячевірський державний університет (Азербайджан);
Інститут соціально-економічних ініціатив (Україна) – співкоординатор проєкту;
Київський освітньо-навчальний молодіжний центр (Україна).

  

Захід відбувався у змішаному форматі.

Учасники, які представляли команди проєкту офлайн:

- Латвійський Університет прикладних наук RISEBA представляли Анна Рагайн та Зане Рашевська;
- Київський національний університет технологій та дизайну представляла керівник проєкту, декан факультету управління та бізнес-дизайну, доктор економічних наук, професор Олександра Ольшанська,  доктор економічних наук, професор Світлана Бебко, доктор економічних наук, доцент Мар’яна Шкода, кандидат економічних наук, доцент Олена Євсейцева, коорединатор Erasmus+ проєктів КНУТД Анна Сінілкіна.
- Італійський Університет Фоджа, який є координатором проєкту, представляли Джуліо Еспозіто - керівник міжнародного відділу та координатор Erasmus+ Університету Фоджа та доктор PhD П'єрпаоло Мальокка, співробітник міжнародного відділу Олександра Тверезовська;
- Інститут соціально-економічних ініціатив – доктор економічних наук, професор Олена Чернявська та Юлія Гаврилюк;
- Мінгячевірський державний університет (Азербайджан) представляли менеджер-дослідник Саміра Ахмадова та керівник центру якості освіти Ламіля Ібрагімова;
- Київський освітньо-навчальний молодіжний центр представляла Олександра Чернявська.

Основна мета проєкту VEHUB4YOU

Учасники консорціуму проєкту VEHUB4YOU докладають спільних зусиль для організації мережі міжнародних віртуальних бізнес-хабів та навчання ведення бізнесу для старшокласників, студентів коледжів та університетів як економічних, так і неекономічних спеціальностей шляхом створення міжнародної мережі віртуальних молодіжних бізнес-хабів VIRTUAL YOUTH BUSINESS HUBS INTERNATIONAL NETWORK, яка охоплюватиме 60 віртуальних міжнародних бізнес-хабів на базі шкіл, університетів та сільських бібліотек в Україні та Азербайджані. У результаті в проєкті візьмуть участь 2500 представників із 60 хабів та 250 фасилітаторів зі східних країн-партнерів, а також 220 учасників з інших зазначених регіонів (Південне сусідство та Африка на південь від Сахари).

У перший та другий день зустрічі керівництва та проєктних груп було заслухано виступи представників Латвійського Університету прикладних наук RISEBA  щодо інноваційних педагогічних практик, які використовуються у викладанні, методів та платформ сучасного віртуального навчання.

Відкрили зустріч представники проєктної команди Університету RISEBA Анна Рагайн та Зане Рашевська, які привітали партнерів консорціуму та побажали плідної роботи.

З доповіддю щодо основних векторів науково-дослідницької діяльності Університету прикладних наук RISEBA виступив проректор з наукової роботи Валтерс Каже.

Було заслухано доповіді  Анни Квельде, керівниці відділу розвитку кар'єри та Центру випускників, RISEBA, Галини Зілгалве, керівника відділу зовнішніх зв'язків, Лайми Жагаре, менеджера проектів Erasmus+ та подвійного диплому.

Перед учасниками консорціуму виступила член команди від Університету прикладних наук RISEBA Зане Рашевська, яка поділилася інформацією про те, які саме платформи та методи використовуються в онлайн- та віртуальному навчанні, а також практикою організації бізнес-інкубатору на базі RISEBA та ідеями щодо використання такого досвіду в рамках проєкту.

Після офіційного представлення, відбулось неформальне спілкування учасників проєкту з представниками адміністрації та колегами з Університету RISEBA. Зокрема, проректору з наукової роботи Валтерсу Каже як представнику адміністрації, координатор проєкту від Київського національного університету технологій та дизайну декан факультету управління та ьізнес-дизайну, проф. Олександра Ольшанська передала вітання від керівництва Університету та вручила корпоративну книгу про Київський національний університет технологій та дизайну та його досягнення.

У перші дні зустрічей та роботи команд грантового проєкту колегами із Університету RISEBA було проведено цікаві та насичені екскурсії, на яких було представлено центральний кампус та корпус, де навчаються майбутні архітектори. Гості побачили чудову бібліотеку, аудиторії, обладнані інтерактивними засобами навчання, коворкінг-центри Університету, зони відпочинку студентів.

  

Під час роботи воркшопу було заслухано доповіді всіх партнерів проєкту. Протягом подальших днів роботи воркшопу відбулись активні дискусії учасників проєкту та обговорення робочих моментів подальшого виконання основних завдань проєкту  щодо впровадження інноваційних методів, практик та платформ віртуального обміну та навчання, підготовки фасилітаторів та моделей майбутніх бізнес-хабів, їх напрямів роботи.

 

 

Підсумовуючи, варто зазначити, що робоча зустріч учасників консорціуму проєкту VEHUB4YOU в Латвійському університеті прикладних наук  RISEBA була надзвичайно насиченою, конструктивною та плідною. Результатами стали узгодження та детальне обговорення навчальних курсів від університетів-учасників, форм та методів навчання з обов’язковою імплементацією інноваційних підходів та практик, остаточне узгодження Програми підготовки фасилітаторів – майбутніх ініціаторів та керівників бізнес-хабів, узгодження типів та форм віртуального обміну та створення календарного плану навчання фасилітаторів та віртуального обміну між учасниками проєкту.

Крім того, вагомим результатом зустрічей з керівництвом Латвійського університету прикладних наук  RISEBA було досягнення попередніх домовленостей щодо можливості реалізації програм подвійного диплому між Університетом RISEBA та Київським національним університетом технологій та дизайну, а також обговорено умові виконання виграного спільного проєкту ERASMUS+ KA 1 щодо академічного мобільності студентів та викладачів.

Щиро дякуємо нашим партнерам по проєкту VEHUB4YOU за співпрацю та плідну роботу!

21.12.2023