КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ГУРТОК «БІОТЕХНОЛОГ» ПІДБИВАЄ ПІДСУМКИ 2023 РОКУ. НАМ Є ЧИМ ПИШАТИСЯ!

На початку 2024 року кафедра біотехнології, шкіри та хутра підбиває підсумки роботи студентського наукового гуртка «Біотехнолог» у 2023 році. Упродовж року гуртківці плідно працювали у навчальній та навчально-науковій лабораторіях кафедри, здобуваючи нові практичні навички.

За календарний рік результати наукових досліджень гуртківців опубліковано в 11 статтях, 4 з яких надруковані у виданнях наукометричної бази Scopus. Участь студентів у конференціях міжнародного рівня в Україні, Литві, Франції, Німеччині, Австрії, Швеції, Румунії, Сингапурі підтверджена публікацією 25 тез доповідей.

Дев’ять учасників гуртка, які навчалися на другому рівні вищої освіти, продемонстрували високий рівень знань та захистили кваліфікаційну роботу на «відмінно».

Долучалися студенти і до виконання наукових досліджень у рамках виконання держбюджетних цільових програм та стартап-проєктів кафедри:

1. Державної цільової науково-технічної програми проведення досліджень в Антарктиці на 2011–2023 роки (керівник О. C. Юнгін, к. б. н., доц.);

2. Стартапу «Biogenic silver» за напрямом «Охорона здоров’я» в рамках «Sсience&Business – GIST Pitch Days» (у команді з керівником гуртка І. М. Волошиною, к. т. н., доц.; О. Юнгін, к. б. н., доц. та під керівництвом О. А. Шидловської, к.б.н., доц.).

Долучилися гуртківці й до участі в конкурсі стартапів КНУТД-2023, зайнявши ІІ місце з роботою «Живі рішення».

Упродовж року студенти мали змогу взяти участь у відкритих лекціях провідних фахівців кафедри біотехнології, шкіри та хутра, а також іноземних лекторів із Бельгії та Литви.

2023 рік для учасників гуртка був насиченим та цікавим! Війна, на жаль, триває, а студентське життя продовжується. Чекаємо на нові наукові досягнення! СЛАВА УКРАЇНІ!

  

 

10.01.2024