КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ТЕХНОЛОГІЙ ТА ДИЗАЙНУ ПРЕЗЕНТУВАВ СВОЇ ДОСЯГНЕННЯ НА МІЖНАРОДНОМУ ФЕСТИВАЛІ МОДИ «KYIV FASHION» 2024

Від 2010 року традиційним для Університету заходом на початку нового року є участь у найбільшій в Україні галузевій виставці легкої промисловості – Міжнародному фестивалі моди «Kyiv Fashion» – головній очікуваній події,  яка об’єднує фахівців галузі, та дає можливість проаналізувати розвиток легкої промисловості на національному та міжнародному рівнях.

 

Міжнародний фестиваль моди «Kyiv Fashion» став потужною платформою для демонстрації здобутків науково-технічного, мистецького і творчого потенціалу Університету, залучення бізнесу, встановлення нових партнерських зв’язків та моніторингу потреб сучасного ринку, тенденцій і напрямів розвитку галузі.

Наш університет 93-роки поспіль здійснює підготовку висококваліфікованих фахівців для легкої промисловості, а саме: дизайнерів, модельєрів, конструкторів, технологів індустрії моди, інженерів, хіміків, економістів, бізнесменів, правовиків, а також фахівців для інших галузей економіки України.

Університет має високе професійне та освітнє визнання, підтверджуючи свою конкурентоспроможність позиціями в національних та міжнародних рейтингах. Від початку війни, ні на день не припиняючи свою роботу, науково-викладацький колектив продовжує працювати та виконувати своє головне завдання – виховання свідомої, відповідальної, патріотичної молоді та підготовки висококваліфікованих фахівців, формуючи експорт освітніх послуг. Це свідчить про здатність екосистеми університету створювати інноваційні знання та новації і конкурувати на глобальному ринку освітніх послуг навіть в умовах воєнного стану.

Щорічно на цій виставці разом з партнерами освітньо-інвестиційного кластеру легкої промисловості, університет презентує свої наукові та творчі здобутки в експозиції на стендах, показах моделей одягу та колекцій на подіумах, у каталозі та на сайті виставки, у виступах студентських творчих колективів, на інших заходах тощо.

 

Саме в рамках Міжнародного фестивалю моди «Kyiv Fashion» Університету вдалося  втілити у життя чимало потужних проєктів у галузі фешн-індустрії та надати можливість уперше заявити про себе нині відомим в Україні модельєрам дизайнерам.

Зокрема з 2017 року університет став платформою для фіналу  Всеукраїнського конкурсу молодих дизайнерів одного образу «Сузір’я Каштан» та нагородження авторів-призерів на виставці. Виступав у якості співорганізатора та учасника конкурсу шкільної форми «Шкільна країна – Україна», започаткував дискусійний форум:   «Модна індустрія та рітейл у просуванні «Made in Ukraine» в Україні» тощо.

Відкрили традиційно стенд університету Іван Грищенко, ректор, академік НАПН України та основні партнери: Тетяна Ізовіт, голова Асоціації Укрлегпром; Голда Виноградська, засновниця та власниця ТМ «GOLDA», віцепрезидент конфедерації дизайнерів та стилістів України, керівник громадської спілки Національне галузеве партнерство в легкій промисловості України «Fashion Globus Ukraine»; Андрій Прохоровський, керівник ТОВ «РАДА», заступник керівника освітньо-інвестиційного кластеру легкої промисловості в м. Києві, лауреат Національної премії України ім. Бориса Патона; Людмила Іванова, керівник ТОВ «ДАНА-МОДА», лауреат Національної премії України ім. Бориса Патона.

У роботі виставки взяли участь проректори, декани, директори інститутів, завідувачі кафедр, провідні фахівці та студенти університету.

Щиро дякуємо, нашим постійним партнерам-керівникам провідних підприємств, освітньо-інвестиційного кластеру легкої промисловості за можливість у важкий для нашої держави воєнний час обмінятись ідеями, поділитися інноваційними розробками в галузі модної індустрії, насамперед спрямованих на обороноздатність та тилове забезпечення військових.

Прагнемо і надалі бути лідерами у підготовці висококваліфікованих фахівців у галузі фешн-індустрії та у повоєнному відновленні України!

04.02.2024