КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

КНУТД ВЗЯВ УЧАСТЬ У ПРЕЗЕНТАЦІЇ РЕЗУЛЬТАТІВ ВПРОВАДЖЕННЯ АНТИКОРУПЦІЙНОЇ ДИСЦИПЛІНИ В ЗАКЛАДАХ ВИЩОЇ ОСВІТИ

8 лютого 2024 року Київський національний університет технологій та дизайну в медіахабі Національного агентства з питань запобігання корупції взяв участь у презентації результатів впровадження навчальної дисципліни «Антикорупція та доброчесність». 

На заході виступили Оксана Косенко, представниця програми розвитку ООН в Україні, Ірина Чаговець, керівниця Офісу доброчесності Національного агентства з питань запобігання корупції, Олена Єременко, заступниця Голови Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти, Сергій Миткалик, голова правління ГО «Антикорупційний штаб», Ганна Ткаченко, представниця офісу доброчесності Національного агентства з питань запобігання корупції, Анна Іщенко, директорка навчально-наукового центру прикладної соціології «Соціоплюс».

Київський національний університет технологій та дизайну представили завідувач кафедри приватного та публічного права, доктор юридичних наук, професор Юрій Оніщик та професор кафедри приватного та публічного права, доктор юридичних наук, професор Ігор Діордіца.

Університетська дисципліна «Антикорупція та доброчесність» була розроблена командою Офісу доброчесності Національного агентства з питань запобігання корупції в межах проєкту «Прозорі університети» та має на меті формування у здобувачів вищої освіти системних знань і розуміння понять доброчесності та корупції.

Навчальну дисципліну «Антикорупція та доброчесність» вивчали майже 1000 здобувачів вищої освіти у десяти закладах вищої освіти протягом І семестру 2023/2024 навчального року. Її вивчення допомагає здобувачам вищої освіти дізнатися про поняття корупції, антикорупційну політику України, міжнародний досвід щодо запобігання та протидії корупції, доброчесність та громадський контроль тощо. 

Наразі метою Офісу доброчесності Національного агентства з питань запобігання корупції є поширити цей курс на всі заклади вищої освіти України.

Впровадження антикорупційної дисципліни в закладах вищої освіти передбачено в Державній антикорупційній програмі на 2023-2025 роки.

За результатами заходу досягнуто домовленості для подальшої співпраці між Київським національним університетом технологій та дизайну та Національним агентством з питань запобігання корупції щодо реалізації проєктів, пов‘язаних з антикорупційною діяльністю.

Довідково. В Київському національному університеті технологій та дизайну протягом І семестру 2023/2024 навчального року кафедрою приватного та публічного права проведено цикл лекцій з питань антикорупційної політики для здобувачів вищої освіти всіх спеціальностей. Також для здобувачів вищої освіти третього (освітньо-наукового) рівня вищої освіти зі спеціальності 081 Право кафедрою приватного та публічного права викладається навчальна дисципліна «Актуальні проблеми антикорупційного права».

09.02.2024