КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ПРОСВІТНИЦЬКО-ПРОФІЛАКТИЧНА ЛЕКЦІЯ ДЛЯ СТУДЕНТIВ З ТЕМИ: «STOP BULLING! ПРОТИДІЯ БУЛІНГУ В ЗАКЛАДАХ ВИЩОЇ ОСВІТИ»

19 та 22 травня 2023 року Риммою Кириченко, керівник центру психологічної підтримки Київського національного університету технологій та дизайну, кандидат психологічних наук, доцент кафедри професійної освіти в сфері технологій та дизайну провела просвітницько-профілактичну лекцію для студентiв з теми: «STOP BULLING! Протидія булінгу в закладах вищої освіти» з метою попередження, виявлення та профілактики насильства з-поміж студентської молоді, формування навичок толерантного спілкування, виховання почуття поваги та гідності, формування стійкого усвідомлення бажання протистояти різним проявам насильства з-поміж здобувачів освіти. У заході взяли участь 65 студентів КНУТД.

Лектор ознайомила здобувачів вищої освіти з поняттям булінгу, його проявами та формами та відповідальністю, що передбачена за його вчинення. Студенти дізналися чим відрізняється звичайний конфлікт від булінгу та як захистити себе й оточуючих від цькування. Римма Кириченко прокометувала «Положення про запобігання та протидію булінгу в Київському національному університеті технологій та дизайну» та порадила, до кого можна звернутися за допомогою у складних ситуаціях.

Важливою подією для студентів став перегляд короткометражного фільму «Сіль для моря» української режисерки Сніжани Гусаревич за книжкою львівської письменниці Анастасії Нікуліної «Сіль для моря, або Білий Кит». Це історія про дівчину Лізу, яка стала об’єктом цькування і втратила сенс життя.

Студенти активно долучились до обговорення фільму. Українська молодь укотре підтвердила, що вона свідома та небайдужа до гостросоціальних проблем та бажає відстоювати справедливість, що саме небайдужість до проблем ближнього, засудження несправедливості, усвідомлення того, що з усіма проявами насилля треба боротися – є ознакою справжньої людини.

Висловлюємо щиру подяку від центру психологічної підтримки Київського національного університету технологій та дизайну талановитій режисерці Сніжані Гусаревич за чудову роботу. Сподіваємось на подальшу співпрацю.

 

Центр психологічної підтримки КНУТД

23.05.2023