КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ПРОСВІТНИЦЬКО-ПРОФІЛАКТИЧНА ЛЕКЦІЯ З ТЕМИ: «ПСИХІЧНЕ ЗДОРОВ’Я МОЛОДІ: ШЛЯХИ ЙОГО ЗБЕРЕЖЕННЯ ТА ЗМIЦНЕННЯ»

10.10.2023 р., 16.10.2023 р., 19.10.2023 р. та 20.10.2023 р. Римма Кириченко, керівник центру психологічної підтримки Київського національного університету технологій та дизайну, кандидат психологічних наук, доцент кафедри професійної освіти в сфері технологій та дизайну провела просвітницько-профілактичну лекцію для студентiв КНУТД з теми: «Психічне здоров’я молоді: шляхи його збереження та зміцнення». Основною метою заходу було підвищення свідомості молоді про важливість психічного здоров'я та пропагування його доступності для всіх громадян.

Особливу увагу під час лекції було приділено значенню психічного здоров’я для здійснення життєдіяльності людини, розглянуто чинники, що позитивно та негативно впливають на стан психічного здоров’я, цінності життя і здоров’я у формуванні особистої відповідальності за власне життя. Лектор також ознайомила учасників заходу з методами профілактики психічного здоров’я та фізіологічними способами розрядки, що відновлюють людину, як розвивати навички саморефлексії та самоаналізу, як змінювати внутрішні установки щодо реагування на стресові ситуації, як сформувати практичні навички подолання несприятливих емоційних станів, як володіти собою у різних життєвих, професійних ситуаціях та підвищити стресостійкість. Учасники отримали корисні поради щодо ведення здорового способу життя, розвитку психологічної стійкості та здатності до подолання стресу.

 

 

Участь у заході «Психічне здоров’я молоді: шляхи його збереження та змiцнення» стала важливим кроком для здобувачів вищої освіти у формуванні свідомого ставлення до психічного здоров'я та розвитку навичок самозахисту і самопідтримки.

 

Центр психологічної підтримки КНУТД

21.10.2023