КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ШЕВЧЕНКІВСЬКІ ЧИТАННЯ

До 210 річниці дня народження українського письменника та митця Тараса Григоровича Шевченка, здобувачі кафедри туризму та готельно-ресторанного бізнесу  в рамках національно-патріотичного виховання, яке провів доцент Олексій Тонких, змогли по новому переосмислили велич поета, особливо під час війни, бо всі найбільші історичні події нашого народу освячені його іменем. Студенти презентували науково-пізнавальні доповіді про визначні памятники-скульптури, музеї, проспекти, вулиці та населенні пункти України і світу присвячені Тарасу Шевченку.  

Захід пройшов в науково-технічній бібліотеці КНУТД де директор НТБ, доцент, кандидат політичних наук Тетяна Букорос та наукові співробітники, наголосила про феномен Кобзаря не лише як поета, але і як політичної особистості, що вже в ті часи розповсюджував ідею вільної української держави.

Сьогодні українці вже захищають не ідею, а сильну незалежну Україну завдяки Тарасу Шевченку та іншим діячам, які плекали цю мрію, голосно заявляли та боролися віддаючи своє життя.

27.03.2024