КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ВИРОБНИЦТВО ЕКОЛОГІЧНО-БЕЗПЕЧНОЇ ПРОДУКЦІЇ – ВИМОГА ЧАСУ

В цьому змогли пересвідчитись студенти і викладачі кафедри хімічних технологій та ресурсозбереження, які 01 березня 2024 під час навчальної практики відвідали виробництво пакувальних матеріалів ТОВ  «ТАС ЕВОТЕК» (м. Київ).  Підприємство є одним з найбільших у Центральній та Східній Європі виробників гнучких пакувальних матеріалів для харчової, косметичної, фармацевтичної та інших галузей промисловості. В цьому році розпочалася активна співпраця колективу підприємства з Київським національним університетом технологій і дизайну.

На підприємстві впроваджена інноваційна технологія гнучкого пакування WatPac на основі водорозчинних матеріалів. Пакувальні матеріали, що виробляються під маркою «WatPac», підлягають вторинний переробці (RECYCLABLE), у тому числі як макулатура (RE-PULPABLE), є нетоксичними і безпечними для довкілля (у т.ч. MARINE SAFE), а також придатні до сортування та переробки у всіх стандартних потоках відходів. Вони безпечні та схвалені для прямого контакту з харчовими продуктами.

 

 

Здобувачі освіти та викладачі кафедри хімічних технологій та ресурсозбереження і кафедри прикладної фізики та вищої математики ознайомилися з технологіями ко-екструзії, дуплекс, триплекс та інлайн ламінації на базі сольвентних та безсольвентних технологій. Також мали можливість спостерігати процес вакуумної металізації з попередньою плазмовою обробкою поверхні полімерних плівок, застосування електронного дизайну, цифрових та лазерних технологій до-друкарських процесів. При виробництві упаковки використовують різні типи фарб і лаків, у тому числі з ультрафіолетовим закріпленням. На підприємстві використовуються матеріали та сировинні компоненти, які сертифіковані відповідно до міжнародних та європейських норм безпеки.

Дякуємо співробітникам підприємства за приділений час і сподіваємось на подальшу співпрацю!

28.03.2024