КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

КУЛЬТУРОЛОГІЧНІ СТУДІЇ

3 квітня 2024 року кафедра філософії та культурології факультету культурних і креативних індустрій КНУТД для здобувачів освіти 1 курсу організувала зустріч із Ганною Горобець, директоркою видавництва «Горобець», засновницею проєкту «Повертаємо в Україну культурну спадщину». Мета проєкту надати можливість доступу науковцям і всім, хто цікавиться культурною спадщиною, до факсимільних видань середньовічних кодексів України, що опинилися за кордоном.

Тема дискусії «Факсимільні видання українських богослужбових книг: довгий шлях додому». Під час обговорення спікер висвітлила питання: як створювалися українські церковні книги ХІІ–ХV ст., чому губилися у вирі часу, і як нині повертаються на рідні землі.

Здобувачі вищої освіти мали нагоду ознайомитися із факсимільними виданнями, зокрема були презентовані «Молитовник Гертруди» ХІ ст., «Христинопільський Апостол» ХІІ ст., «Реймське  Євангеліє».

Модератор заходу Ольга Вернигоренко, кандидат культурології, викладач кафедри філософії та  культурології.  

 

Кафедра філософії та культурології висловлює щиру подяку Ганні Горобець за плідну діяльність у справі охорони та відродження історико-культурної спадщини України та цінний  подарунок – «Реймське Євангеліє».

08.04.2024