КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ДЕНЬ ГОСТИННОСТІ НА ФАКУЛЬТЕТІ МИСТЕЦТВ І МОДИ

Навесні традиційно Київський національний університет технологій та дизайну гостинно зустрічає усіх, хто стоїть перед вибором майбутнього життєвого шляху – професії.

11 квітня 2024 р. на факультеті мистецтв і моди університету проведено День гостинності, на який завітали учні 11-х класів Київської гімназії № 109 імені Тараса Шевченка разом із класним керівником Тетяною Євтушенко.

Гостей радо зустріли та привітали від імені ректора університету Івана Грищенка, доктора економічних наук, професора, академіка НАПНУ.

Перед присутніми виступила декан факультету мистецтв і моди, д.т.н., проф. Наталія Остапенко, яка зазначила, що університет є знаним в Україні та поза її межами закладом вищої освіти, понад 94 роки готує фахівців з різних спеціальностей, ознайомила з освітніми можливостями факультету, запросила відвідати навчально-наукові лабораторії, музеї. Естафету гостинності підхопила Тетяна Струмінська, завідувачка кафедри моди та стилю, к. т. н., доц., яка презентувала освітні програми «Моделювання, конструювання та художнє оздоблення виробів легкої промисловості», «Конструювання та технології швейних виробів» за спеціальністю 182 «Технології легкої промисловості» та закцентувала на затребуваності випускників на ринку праці, на потужному кадровому складі викладачів, багато з яких практико орієнтовані. У навчальній лабораторії креативного проєктування та інноваційних технологій виготовлення швейних виробів учні мали змогу побачити швейні вироби із текстильних матеріалів, хутра, трикотажу тощо, ознайомитися з обладнанням, яке використовується у процесі практичної підготовки здобувачів освіти.

Із запропонованих локацій особливий інтерес у відвідувачів викликав Музей вишивки, де учні ознайомилися з цікавими експонатами з різних регіонів України, що є уособленням генетичного коду нації.

Незабутні враження у відвідувачів залишила навчально-наукова лабораторія 3D-антропометричних досліджень КНУТД, у якій Ольга Гараніна, д. т. н., проф. розповіла про освітні програми «Індустрія моди», «Текстильні технології моди та інтер’єрного простору», «Комп’ютерний дизайн в індустрії моди». Під час зустрічі було наголошено, що мета освітньо-професійних програм усіх рівнів – надання здобувачам вищої освіти теоретичних знань і забезпечення набуття ними практичних умінь і навичок задля їх засвоєння на високому рівні, а також розширення потенціалу та набуття компетенцій здобувачів освіти. Це сприятиме ефективнішому працевлаштуванню та поліпшенню наукової діяльності.

Символічно, що саме у конференц-залі імені Михайла Вороніна учні з цікавістю переглянули ролик про історію та досягнення КНУТД. У рамках профорієнтаційного заходу Марія Білянська, завідувачка кафедри професійної освіти в сфері технологій та дизайну, д. пед. н., проф. ознайомила учнів з освітніми програмами «Психологія», «Професійна освіта (Технологія виробів легкої промисловості)», за якими здійснюється підготовка здобувачів різних рівнів вищої освіти. Студенти 2 курсу спеціальності «Психологія» продемонстрували свої практичні вміння з тренінгової діяльності та провели з учнями тренінг «Професійні нахили».

Гості факультету мали змогу отримати корисну інформацію та відповіді на запитання, щодо забезпечення освітнього процесу, особливостей вступної кампанії 2024 року, умов проживання у гуртожитку, дотримання безпекових умов освітнього середовища, повноцінної інфраструктури університету тощо.

Приємно відзначити зацікавленість учнів можливостю здобути вищу освіту саме у Київському національному університеті технологій та дизайну. День гостинності минув цікаво, жваво та насичено, усім учасникам сподобалися активності організовані колективом кафедр.

Щиро дякуємо всім, хто відвідав наш День гостинності. Чекаємо вас у дружній родині КНУТД, тому що шлях до успіху починається у нас!

Живи, навчайся та працюй в Україні!

17.04.2024