КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

МІЖНАРОДНА СПІВПРАЦЯ СТУДЕНТІВ ФАКУЛЬТЕТУ ДИЗАЙНУ КНУТД ТА BIRMINGHAM CITY UNIVERSITY (ВЕЛИКА БРИТАНІЯ)

15 квітня 2024 відбулася чергова онлайн-зустріч здобувачів освіти та викладачів факультету дизайну КНУТД із представниками Бірмінгемського міського університету (Велика Британія) в рамках спільного міжнародного студентського проєкту «Global Live Project: A Portal Connecting Universities» (Бірмінгем | Київ), що передбачає розробки у напрямах дизайну одягу та мультимедійного дизайну.

У проєктах беруть участь здобувачі освіти кафедр мистецтва та дизайну костюма і мультимедійного дизайну КНУТД, а саме: Дарина Козачище, Марія Пономаренко, Кіра Сизько, Поліна Квятковська, Юлія Георгієва, Анатасія Янчук, Надія Грошенко  та студенти факультету мистецтв, моди і медіа Бірмінгемського міського університету (Велика Британія).

Кураторами проєкту є лектори Бірмінгемського міського університету Лара Ферніс (Lara Furniss), Катерина Крічлоу (Kateryna Chrichlow) та викладачі КНУТД Калина Пашкевич, декан факультету дизайну, Олена Васильєва, завідувачка кафедри мультимедійного дизайну.

Онлайн-зустріч студентів та викладачів факультету дизайну КНУТД та факультету мистецтв, моди і медіа Бірмінгемського міського університету (Велика Британія)

 

Під час зустрічі студенти звітували про виконану роботу. Наразі у розробці 4 проєкти, мета яких створити сучасні креативні продукти дизайну, що містять культурні цінності України та Великої Британії. Основні напрями проєктів: розробка віртуальної колекції одягу; розробка персонажів для гри; розробка 3D-гри; розробка спільного онлайн-порталу.

Мета таких зустрічей – звіт щодо стану виконання проєктів, пошук нових ідей, шляхів і способів їх вирішення, обмін досвідом між учасниками. Проєкт із розробки колекції – це ідея сумісного дизайнерської колекції одягу, що поєднує у собі пошук ідей з технологією віртуального показу моделей.

Фрагмент презентації віртуальної демонстрації колекції

 

Основна ідея проєкту з розробки персонажів для 2D-гри, це дизайн персонажів, образ яких містить культурні маркери України та Великої Британії. У презентації, що було представлено на зустрічі, в дизайні персонажів було використано елементи традиційного одягу обох країн.

Фрагменти презентації персонажів 2D-гри

 

Учасники проєкту з розробки 3D-гри презентували віртуальні 3D-моделі будівель для проєкту. Гра містить у собі елементи архітектури міст України та Великої Британії. Спеціально для цього проєкту здобувачі освіти дослідили архітектурні пам’ятки цих країн та розробили 3D-моделі, що були представлені у презентації на зустрічі.

Фрагменти презентації 3D-гри

 

Проєкт з розробки порталу – це ідея переходів між зазначеними вище проєктами, де кожен відвідувач може перейти онлайн з одного проєкту до іншого, тим самим мандруючи між створеними у творчій колаборації віртуальними «світами». Учасники проєкту представили цікаві розробки візуальної частини проєкту.

Фрагмент презентації проєкту «Портал»

 

Учасники проєктів продемонстрували високий рівень професійності та креативності, а також здатність до спільної роботи та інноваційного мислення. Ця зустріч стала ще одним кроком у міжнародній співпраці КНУТД, що сприяє подальшому розвитку культурного обміну та професійної взаємодії. Перспективні та інноваційні проєкти перебувають на шляху до втілення. Дякуємо викладачам та студентам факультету дизайну та факультету мистецтв, моди і медіа Бірмінгемського міського університету за цікаву та плідну співпрацю!

23.04.2024