КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ТРЕНIНГОВЕ ЗАНЯТТЯ «ЕМОЦІЙНИЙ ІНТЕЛЕКТ ТА ШЛЯХИ ЙОГО РОЗВИТКУ»

10.04.2024 року в Київському національному університеті технологій та дизайну відбулося чергове засідання наукового гуртка «Позитивна психологія» з теми: «Емоційний інтелект та шляхи його розвитку» з метою формування знань здобувачів вищої освіти про особливості розвитку емоційного інтелекту з можливостю тренування навичок саморегуляції, самомотивації та управління стосунками, що дає змогу підвищити ефективність та задоволеність у житті. У засіданні взяли участь студенти групи БПс-23. Керівник наукового гуртка – Римма Кириченко, кандидат психологічних наук, доцент кафедри професійної освіти в сфері технологій та дизайну, керівник центру психологічної підтримки КНУТД.

На засіданні було розглянуто поняття «емпатія», «саморегуляція», «практичне використання емоційного інтелекту». Також студенти мали можливість усвідомити, що надає розвинений емоційний інтелект у різних сферах життя для вирішення професійних і особистих завдань. Здобувачі вищої освіти пройшли тест емоційного інтелекту (Н. Холл), оцінили власний рівень розвитку окремих складових емоційного інтелекту, а головне дізналися про напрями його розвитку в подальшому. Закріпити отримані знання студенти-учасники змогли практично, виконуючи різні вправи, беручи участь в інтерактивах, а також у форматі групових обговорень за допомогою методу групової рефлексії. Під час виконання  тренінгових вправ студенти навчилися краще розуміти свої власні емоції, а також емоції інших людей, що є важливим елементом успішної соціальної взаємодії та взаємостосунків. Учасники поділилися власними інсайтами та почуттями, які народжувалися у процесі психологічної роботи.

Засідання наукового гуртка «Позитивна психологія» відбувалося у емоційній, теплій атмосфері, студенти отримали багато фахової, практичної інформації, мали можливість почути відповіді на запитання, що їх хвилюють.

Центр психологічної підтримки КНУТД

10.04.2024