КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

МАЙСТЕР КЛАС ІНОЗЕМНОЇ ЛЕКТОРКИ І МИСТКИНІ ЧИ ШАОТІНГ

27 квітня 2024 року кафедрою цифрового мистецтва Інституту культури і креативних індустрій було проведено онлайн майстер клас з традиційного китайського живопису в техніці Се-і для здобувачів освіти ОПП Цифрове мистецтво, ОПП Графічний дизайн, ОПП Дизайн одягу, ОПП Мультимедійний дизайн, ОПП Дизайн середовища, ОПП Індустрія моди, ОПП Комп’ютерний дизайн в індустрії моди і всіх поціновувачів образотворчого мистецтва. Організатор і модератор зустрічі Олеся Рибченко, доцентка кафедри цифрового мистецтва.

Протягом двох годин художниця Чи Шаотінг (Chi Shaoting) провела лекцію і детальний майстер клас в техніці традиційного китайського живопису Се-і, зануривши всіх, хто доєднався, а це 110 осіб, в творчу атмосферу, чудово поєднавши  технологічні і методологічні прийоми самої техніки з історичними довідками про її походження і особливості на прикладі відомих китайських художників.

Атмосфера заходу пройшла в дуже дружньому і комфортному режимі, оскільки студенти постійно консультувалися і демонстрували свої здобутки. Унікальна китайська техніка Се-І, без сумніву, захопила своєю магією, чому сприяв понад 13-ти річний досвід викладання художниці Чи Шаотінг.

 

Чи Шаотінг і її робота в техніці Се-і

 

Дійсно, саме такі заходи сприяють потужному розвитку вмінь майбутнього художника, а всебічне розуміння різноманітних художніх технік стимулюватиме його творчість.

 

Робочий процес лекції і майстер класу

 

Процес спілкування і проведення творчої праці в такій грандіозній аудиторії студентства, понад 110-ти  осіб, серед яких буди здобувачі освіти і учасники освітнього процесу з різних інститутів і факультетів КНУТД, сприяв знайомству серед студентва і комунікації між ними, що розширює можливості співпраці у майбутніх проєктах.

Рисування з відомим художником відкриває шлях до творчої реалізації студентів, пожвавлює їх творчий інтерес до сучасних новітніх тенденцій в мистецтві, а також сприяє вивченню старовинних художніх технік і прийомів. Саме тому, створення таких заходів завжди залишатиметься важливим аспектом процесу навчання і виховання молоді.

  

Приклади практик студентів

  

 

Приклади побудови композиції, художниця Чи Шаотінг

 

Традиційний китайський живопис Се-і, що в перекладі можна розтлумачити як (вираження ідеї) – це захоплююче дослідження не лише самої техніки, але й занурення в філософію східної традиції мистецтва, збір візуальної інформації, процес пізнання методів та підходів в образотворчому мистецтві і ефективне вдосконалення творчих навичок.

Приклад побудови композиції, художниця Чи Шаотінг

 

Щиро дякуємо Чи Шаотінг за надзвичайно інформативну лекцію, неперевершений майстер клас і можливість навчатися у найкращих!

09.05.2024