КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ЗДОБУВАЧІ ВИЩОЇ ОСВІТИ КАФЕДРИ ПІДПРИЄМНИЦТВА ТА БІЗНЕСУ ЗДОБУЛИ ПРИЗОВІ МІСЦЯ В INTERNATIONAL BUSINESS COMPETITION

В рамках міжнародного проєкту Консорціуму INTREPID-HEI (https://intrepid-hei.eu/) здобувачі вищої освіти кафедри підприємництва та бізнесу стали учасниками  в INTERNATIONAL BUSINESS COMPETITION WITH TRAINING IN BUSINESS MODELS CANVAS.

Міжнародний конкурс тривав два дні. Перший день розпочався з воркшопу щодо побудови ефективної бізнес-моделі CANVAS,  провів даний захід Costin SORICI, доктор наук, доцент Університету Овідія в Констанці (Румунія).

На воркшопі розглядались такі актуальні питання:

  1. Як побудувати прибуткову бізнес-модель CANVAS?
  2. Як працювати з моделлю CANVAS  бізнесу?
  3. Який блок бізнес-моделі CANVAS описує найважливіші активи потрібні для того щоб бізнес-модель запрацювала?
  4. Як дана модель  допомагає зосередитись на створенні цінності продукту чи послуги?, та інші.

Другий день, був присвячений презентації командами своїх бізнес-моделей CANVAS, зокрема, в конкурсі   брали участь 5 міжнаціональних команд, в складі яких були здобувачі вищої освіти з Universitatea “Ovidius”  Constanța (Румунія), Iceberg Data Intelligence (Румунія), Ostbayerische Technische Hochschule Regensburg (Німеччина), VIVES University of Applied Sciences (Бельгія), Київського національного університету ім. Тараса Шевченка та Київського національного університету технологій та дизайну, а саме здобувачі спеціальності 076 Підприємництво та торгівля  другого (магістерського) рівня вищої освіти кафедри підприємництва та бізнесу Роман МОВА, Тарас МОЛЧАНОВ та Олександр БАБАК.

В результаті голосування журі перше місце здобула команда у складі магістра кафедри підприємництва та бізнесу Романа МОВИ та Олесі ЖУК, здобувачки Київського національного університету ім. Т. Шевченка з презентацією Бізнес-моделі CANVAS «GREENBEE ECOHIVE»  («ЕКОВУЛИК»).

 

Друге місце виборола команда під номером 3, у складі магістра кафедри підприємництва та бізнесу Тараса МОЛЧАНОВА та Марії ГОЛОВАШ  здобувачки Київського національного університету ім. Т. Шевченка з презентацією Бізнес-моделі CANVAS «Creation of a mobile application to raise people's awareness of sustainable development and green economy» («Створення мобільного додатку для підвищення обізнаності людей в питанні сталого розвитку та зеленої економіки»).

Щиро дякуємо організаторам міжнародного конкурсу, зокрема, Paul Schoplocher, зі Східно-Баварського технічного університету Регенсбурга (Німеччина). Робота в групах створила  можливість інтеграції як українських, так і зарубіжних  здобувачів, сприяла кращому взаєморозумінню та знайомству, проведений воркшоп сприяв поглибленню знань у здобувачів про підприємництво, допоміг розвинути підприємницькі навички, підвищити компетенції учасників з тематики,  а також підвищити рівень володіння іноземною мовою.

13.05.2024