КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ПІДПИСАННЯ МЕМОРАНДУМУ ПРО ПАРТНЕРСТВО ТА СПІВРОБІТНИЦТВО МІЖ КНУТД ТА УКРАЇНСЬКОЮ АКАДЕМІЄЮ АРХІТЕКТУРИ

10 травня 2024 року відбулась зустріч ректора університету Івана Грищенка, доктора економічних наук, професора, академіка НАПН України з президентом Української академії архітектури Олегом Слєпцовим, народним архітектором України, доктором архітектури, професором та віцепрезидентом Академії Миколою Дьоміним, народним архітектором України, доктором архітектури, професором. Головна мета візиту – укладання меморандуму про партнерство та співробітництво між Українською академією архітектури та КНУТД.

Під час зустрічі відбулися перемовини про налагодження довгострокової співпраці між УАА та КНУТД. Від університету в заході взяли участь Калина Пашкевич, декан факультету дизайну, Данило Косенко, завідувач кафедри дизайну інтерʼєру і меблів, Олена Васильєва, завідувач кафедри мультимедійного дизайну та викладачі факультету дизайну.

Сторони домовились про співпрацю у сфері досліджень в галузі дизайну та архітектури, розвитку дизайнерської і архітектурної освіти, взаємної допомоги та підтримки щодо співпраці з державними органами, міжнародними і всеукраїнськими організаціями, громадськими об’єднаннями (творчими спілками), засобами масової інформації тощо.

Олег Слєпцов під час зустрічі розповів, що Українська академія архітектури долучається до розв’язання проблем теорії і практики збереження, реставрації та комплексної регенерації історико-архітектурних об’єктів культурної спадщини, працює у напрямі відновлення зруйнованих об‘єктів у постраждалих від війни регіонах України та запропонував науковцям Київського національного університету взяти участь у конкурсах і конференціях, які організовує УАА.

Учасники зустрічі домовились про співпрацю у реалізації освітніх і наукових проєктів та програм; сприяння обміну та поширенню інформації щодо підтримки освітніх програм підготовки здобувачів вищої освіти усіх рівнів у галузі дизайну середовища та архітектури; вирішення актуальних питань дизайну та архітектури.

13.05.2024