КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ЗУСТРІЧ СТУДЕНТІВ ФАКУЛЬТЕТУ ДИЗАЙНУ З ДИЗАЙНЕРОМ-ГРАФІКОМ ІВАНОМ ЦАНКОМ

На факультеті дизайну КНУТД регулярно відбуваються лекції провідних фахівців-практиків для здобувачів освіти, які навчаються на освітніх програмах за спеціальністю  022 «Дизайн». 15 травня 2024 р. відбулась одна з таких зустрічей – лекція дизайнера-графіка Івана Цанко для студентів факультету дизайну.

Іван Цанко – випускник факультету дизайну, власник студії графічного дизайну, графічний та шрифтовий дизайнер, дизайнер інтерфейсів. Іван активно займається шрифтами, формує графіку Української кирилиці, шукає для неї нові форми та сенси, що будуть відповідати викликам часу; він брав участь у розробці ексклюзивних шрифтів для MacPaw – однієї з найбільших українських компаній застосунків.

У лекції взяли участь здобувачі освітніх програм «Графічний дизайн», «Дизайн одягу», «Мультимедійний дизайн», першого (бакалаврського) рівня вищої освіти, а також освітніх програм «Дизайн (за видами)», «Дизайн одягу», «Дизайн середовища» другого (магістерського) рівнів вищої освіти.

Під час заходу здобувачі вищої освіти безпосередньо від автора почули про особливості шрифтової бібліотеки Tsankotype, у якій зібрано колекцію експериментальних унікальних шрифтів. Ці шрифти використовуються у роботі таких платформ, як: Forbes, Readelion, Повернись живим, Jul, Приватбанк, Вовки Давінчі, Хвильовий, Культурний десант, ДІЯ Саміт, «Ковальська», «Львівська майстерня шоколаду» та багатьох інших.

У дискусії, що виникла за результатами висвітленої інформації, взяли участь не лише здобувачі освіти, а й викладачі факультету дизайну: Наталія Чупріна, професор, гарант освітньої програми «Графічний дизайн» та Олена Васильєва, доцент, гарант освітньої програми «Мультимедійний дизайн» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти; Євген Гула, професор, завідувач кафедри графічного дизайну та викладачі кафедри ГД Михайло Руденко та Олександр Васильєв.

У процесі спілкування було узгоджено подальші напрями комунікації та співпраці з дизайнером Іваном Цанком як стейкхолдером та членом робочої групи з розроблення та удосконалення освітньої програми «Графічний дизайн» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти.

Щиро дякуємо Іванові за цікаву й змістовну лекцію та чекаємо на нові продуктивні зустрічі!

23.05.2024