КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ЛЕКЦІЯ ЄУДЖЕНА РЯБЕНЬКОГО (МОЛДОВА) ДЛЯ ДИЗАЙНЕРІВ ОДЯГУ

22 травня 2024 року відбулась онлайн-лекція з теми «Analysis and forecasting of fashion trends. How social trends affect fashion» Єуджена Рябенького (Eugene Reabenykiy), лектора факультету образотворчого мистецтва та дизайну Кишинівського державного педагогічного університету ім. І. Крянгє (Молдова). Захід було організовано кафедрою мистецтвом та дизайну костюма.

Модератором заходу виступила Калина Пашкевич, декан факультету дизайну, доктор технічних наук, професор.

Лекцію прослухали понад 70 учасників: здобувачі освіти бакалаврського, магістерського рівнів та аспіранти Факультету дизайну освітніх програм «Дизайн одягу», «Дизайн (за видами)», «Дизайн», викладачі  і студенти інших факультетів та інститутів КНУТД, а також студенти і викладачі кафедри технології легкої промисловості Східноукраїнського національного університету імені ім. В. Даля та інші.

Єуджен Рябенький – дизайнер одягу з багаторічним досвідом, викладач фешн-дизайну, блогер, керівник колекцій студентів, які є переможцями міжнародних конкурсів – поділився власним досвідом і знаннями щодо прогнозування модних тенденцій для розробки перспективних колекцій одягу.

Фрагменти лекції Є. Рябенького

 

Лектор розповів про види прогнозів в індустрії моди, про методи розробки прогнозів, чинники, що впливають на формування трендів моди. Студентам було цікаво дізнатися про трендсетерів та трендхантерів, про діяльність бюро прогнозів, про створення тренд-буків. Також лектор поділився власними прогнозами щодо тенденцій наступного сезону в текстилі, формах одягу, кольорах, деталях та використанні інноваційних технологій.

Щиро дякуємо Єуджену Рябенькому за змістовну, цікаву інформацію, обмін досвідом, упровадження передових технологій у підготовці фахівців для фешн-індустрії!

28.05.2024